Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Door Jan van Gurp

SNS heeft afgelopen zaterdag zijn eerste thuiszege in de competitie behaald. In de rust stond het nog 0-0, maar in de tweede helft werd er lustig op los gescoord. Voor meer informatie omtrent SNS kijk op www.vvsnsc.tk.

Op het zon overgoten Sportpark d’n Berg moest gevoetbald worden tegen Goudswaardse Boys. Op de bank namen plaats: Peter Boeren, Robert Melaard en Arie-Jan Arensman. In het begin van de wedstrijd had SNS de meeste kansen, maar die werden niet goed benut. Eerst was het Jordi Smit die overschoot en even later deed Arjan van Gurp hetzelfde. Peter Vroegindewey schoot goed op het doel van Goudswaard, maar de keeper kon er nog net bij. Koos Melaard kwam even later ook nog in een goede scoringspositie, na een vrije trap van Jan Boeren, maar zijn kopbal vloog net over het doel. Goudswaardse Boys was net voor rust nog even gevaarlijk via een corner, maar Dennie van Druningen stond op de goede plaats en hield de bal van de lijn.

In de tweede helft eigenlijk hetzelfde spelbeeld als in de eerste helft: SNS creëerde veel kansen en Goudswaardse Boys verdedigde veel. SNS maakte al vroeg de 1-0: nadat Jordi Smit de bal had gehad van Peter Vroegindewey, liep hij door en schoot in de korte hoek. SNS liet het niet bij de 1-0 zitten en ging op jacht naar de 2-0. Dat lukte niet gelijk, want eerst schoot aanvoerder Koos Melaard naast en even later Jordi Smit. Even later was het toch raak: Jan Boeren gaf voor op Koos Melaard, die schoot op de handen van een verdediger van Goudswaard en de scheidsrechter gaf een penalty. Pieter van Zielst mocht hem nemen, nadat hij vorige week tegen Botlek ook al twee penalty’s had benut. Dit keer faalde hij opnieuw niet en hij schoot de 2-0 binnen.

De scheidsrechter raakte langzaam maar zeker de controle over de wedstrijd kwijt en de 2-1 viel dan ook na een rommelige situatie: Goudswaardse Boys zou de bal aan SNS teruggeven, maar deed dat niet en daardoor stond SNS niet goed op te letten. Dus toen was het niet moeilijk om de 2-1 binnen te tikken. SNS kreeg zijn tweede penalty van de wedstrijd na weer een handsbal van Goudswaard. Weer mocht Pieter van Zielst hem nemen en hij schoot in dezelfde hoek de 3-1 binnen. Arjan van Gurp en een eigen doelpunt door goed doorjagen van Jeroen Maliepaarden bepaalden de eindstand op 5-1.