Content

StadsWeb
Hier is dan het verslag van de wedstrijd Oud Oranje - SNS.

door Jan van Gurp

De wedstrijd SNS - Oud Oranje werd gespeeld in verband met het 60-jarig jubileum van SNS.

Oud Oranje

12 augustus was het dan eindelijk zover: Oud Oranje kwam naar SNS! Omdat vele ex internationals verplichtingen hadden waren er minder bekenden maar Rene van de Kerhof, Gerrie Muhren, Glenn Helder, Michel van de Korput en Leo van Veen waren er wel. De eerste kans was voor SNS, maar na een voorzet van Robert Melaard wordt het schot geblokt. Oud Oranje kan dan niet achterblijven en ze creëren ook een kans, maar het schot van Glenn Helder werd gestopt door Jan de keeper. Oud Oranje was in de eerste helft niet echt veel sterker dan SNS, maar de 0-1 wordt toch binnengeschoten en wel door Glenn Helder die vanaf de middellijn door kon lopen en in de verre hoek binnenschoot. SNS maakte bijna de gelijkmaker, maar Robert Melaard schoot net naast.

Na rust was SNS nog zeer fanatiek, dit leverde ook enkele goede kansen op voor SNS, maar hapjeskok Raymond Havelaar was een goede vervanger van Hans Suiker. Wegens buitenspel (?) werd een doelpunt van SNS afgekeurd. Glenn Helder maakte het de tweede helft de verdedigers van SNS weer moeilijk. Een aanval van oud Oranje: Glenn Helder gaf voor en Leen Vroegindewey raakte de bal met zijn arm: een penalty dus. En weer was het Glenn Helder die onze keeper Leon passeerde 0-2. Nicky van Breemen schoot namens Oud Oranje nog op de lat. Het mooiste moment van de middag kwam van (weer) Glenn Helder, Glenn stond op de middellijn en bedacht zich geen moment en schoot op het doel van SNS. Het schot verschalkte Leon de keeper van SNS doordat die op de zestien stond, 0-3 en weer een doelpunt van Glenn Helder. SNS bleef knokken voor een treffer en dat kreeg deze dan ook: Arjan Zondervan passeert de uitkomende keeper en schiet in de verste hoek de 1-3 binnen.