StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
Darter John Lokken heeft de laatste maanden zeer goede resultaten behaald.

Door Jan van Gurp

De laatste maanden heeft darter John Lokken zeer goede resultaten behaald. Hieronder staat een verslag van zijn ervaringen en resultaten.

Zaterdag 15 april 2006.
Om 08.30 vertrok de Flakkeese Delegatie naar Temse een klein dorpje in de buurt van Antwerpen. Hier zou het Open Antwerpen 2006 gespeeld worden. Een toernooi georganiseerd door de PDC. Dus het was weer de bedoeling om punten te pakken vandaag. Rond een uur of tien kwamen we (John, vriendin Marjolijn en goede vriend Jos) aan bij een grote conferentiezaal. Nadat we een bakje thee/koffie genuttigd hadden, begonnen we met het warmgooien op de banen. Om elf uur begon de eerste wedstrijd voor John. Hij moest aantreden tegen Martijn Rayemakers uit de regio Deventer. Voor John was het even warm draaien en won zijn eerste partij met 3-1. Een half uur later de tweede wedstrijd, ditmaal was Guy Christijn de tegenstander. Christijn is een oud Belgisch kampioen en dus zeker geen makkie, maar John zijn goede vorm was duidelijk te zien deze wedstrijd. John wist uiteindelijk met 3-1 te winnen met een 144 finish in de laatste leg. We konden nu op ons gemakje een drankje gaan nemen, aangezien de volgende wedstrijd pas om 13.30 van start ging. Tegenstander was André de Bodt ook afkomstig uit de regio Deventer. Het bleek een zeer zware partij, dit ook omdat we zo lang moesten wachten. Het werd uiteindelijk een nipte winst, 3-2. John stond op dit ogenblik bij de laatste 64 darters van het toernooi. Zo ook diverse wereldtoppers, o.a. Terry Jenkins (de uiteindelijke winnaar), Tony West, Eric Clarys en Denis Ovens. In deze ronde moest John het opnemen tegen de uit Brussel afkomstige Olivier van Staen. Bij deze wedstrijd werd het al drukker achter de hekken, dus veel support voor beide zijde. John was de toch de betere deze wedstrijd, dit ondanks de vele supporters van de Belg. Een mooie 3-1 overwinning was het resultaat. John nu dus bij de laatste 32 spelers van het toernooi. Dit terwijl er maar liefst 670 darters aanwezig waren deze dag. Hier doof het vuur voor John of dit nu kwam door de toenemende warmte of omdat de wachttijden langer werden, het maakt ook niet uit. John verloor in deze ronde van Wesley Bullens uit Antwerpen. Een zeer sterke speler uit de Belgische competitie en iemand die binnenkort geselecteerd kan worden voor Belgisch Nationaal team. John verloor hier met 4-0. Maar al met al weer € 80,- gesprokkeld voor de PDC Ranking (deze werken tegenwoordig met een ranking, die naar het totaal prijzengeld kijkt). Een zeer goede prestatie van John en we hopen dan ook dat John dit niveau vasthoudt.

Zaterdag 30 april 2006
Om 09.00 uur vertrokken we naar Schiedam om het Open Holland Koppels 2006 te spelen. John zou vandaag gaan koppelen met Italiaan Nicola Cuccumazzo. Een Italiaan die nu reeds 10 jaar in Spijkenisse woont en een vrije goede darter is. Hun eerste wedstrijd moest gespeeld worden tegen Sander den Ouden / Marco van Winsen uit Hellevoetsluis. Een makkelijke partij voor John en Nico en wonnen met 3-0. Al in de tweede partij viel het doek voor John en Nico, zij verloren hier van Donny Kardienaal en Elvin Geerlof. Beide twee zeer irritante spelers, maar dit zijn ook de dingen waar we ons overheen moeten zetten. Morgen een nieuwe kans met het singletoernooi.

Zondag 31 april 2006.
Het Open Holland Singles 2006 werd dit jaar gepland op Koninginnedag, dit zorgden voor een lager deelnemersaantal, maar de top was aanwezig en dat is waar het om gaat. In de eerste ronde moest John het opnemen tegen Dennis van Rijn, een onbekende speler dus oppassen. John won hier met 3-0. In de tweede ronde moest John tegen Barry Duijn. Een vrije sterke speler, maar gooide vandaag onder zijn niveau, dus een makkelijke 4-2 overwinning voor John. In de derde ronde kreeg John zijn eerste echte tegenstander. Mick McGowan uit de Republiek Ierland. Een topspeler die op de 59e plaats staat op de PDC Ranking. Een best of 7 legs kan voor spannende partij zorgen, dit bleek er zo een. Aan het begin van de partij ging het gelijk op tot 2-2. Mick weet de vijfde leg te pakken met een 13 darter. 3-2. In de zesde leg laat McGowan 32 staan. John moest aanzetten voor 160. Hij opent met tweemaal Treble twintig, maar de dubbel 20 belandt een millimeter boven het ijzer. Waardoor McGowan de laatste leg inpikte. 4-2 in het voordeel van McGowan. De Ier sprak aan het einde van de partij met veel lof over John zijn spel. Aangezien het een topniveau was. Helaas moest John eindigen in de derde ronde, maar niet getreurd er komen nog meer kansen de komende tijd.

Donderdag 25 mei 2006
Het Gesloten Nederland werd dit jaar gespeeld in de Pandahallen te Loosdrecht. Vlakbij Hilversum. John vertrok weer samen met Marjolijn en Jos. We hoopte vandaag op een gezellig toernooi, dit bleek later totaal niet van toepassing te zijn. We kwamen om 11.30 aan en John speelde zijn eerste partij pas om 14.00 uur. Ondanks dit gegeven won John zijn eerste partij met 3-1. Vervolgens moesten we weer een uur wachten. John moest in de tweede ronde aantreden tegen Aad Keijzer uit Den Haag. Vorig jaar nog speelde hij in het Nederlands Nationaal team. Omdat je zo lang moet wachten op je volgende partij, verlies je je ritme aan het bord. John verloor hierdoor met 3-2. Een dramatische vertoning van de Nederlandse Dart Bond. Zo lang wachten, terwijl er vele borden vrij waren. Werkelijk waar een drama!! De delegatie vertrok ook met gemengde gevoelens naar huis.

Zondag 25 juni 2006
Deze dag werd er in Stal de Poorte te Dirksland het Open Flakkee 2006 gespeeld. John had de voorbije weken gewerkt naar deze dag, dit is namelijk het enige Flakkeese toernooi die nog ontbreekt in de prijzenkast. Op 8 januari 2006 won John het Gesloten Flakkee en nu dus aanwezig in Dirksland, om het Open Flakkee 2006 te pakken. John moest de eerste ronde aantreden tegen zesvoudig Flakkees Kampioen Tonny Wolfert. John pakte Wolfert met 3-2. In de tweede ronde moest Arto in 't Veld het opnemen tegen John. Arto verloor hier simpel met 3-0. In de derde ronde (laatste 16) moest John het opnemen tegen zijn goede vriend Jan Hokke. Dit is altijd een wedstrijd op zich en vandaag won John vrij makkelijk van Hokke met 3-1. In de kwartfinales was dorpsgenoot Arjan Versendaal de tegenstander. Gewoonlijk een zware partij voor John, maar vandaag liep alles en won John met 3-0. Jos Kreeft werd de tegenstander van John in de halvefinales. Jos reist altijd met ons mee richting de grote toernooien en is dus een maatje voor John. Dit maakte het er niet makkelijker op, toch wist John met 4-1 te winnen en op deze manier stond John dus in de finale. Jan van der Rassel uit Hoogerheide werd de tegenstander in deze finale van het Open Flakkee 2006. Jan van der Rassel stond enkele weken hiervoor nog op het tv-podium van de Budweiser UK Open, één van de tv-toernooien van de PDC. De organisatie had besloten om een Best of 3 sets te spelen. John wist de eerste set vrij gemakkelijk te winnen met 3-0. De tweede set gooide Van der Rassel de sterren van de hemel en won deze met 3-0. 1-1 in sets. De beslissende set begon goed voor John. Hij pakte namelijk de eerste leg. Daarna toonde Van der Rassel zijn wereldklasse, door 3 legs op rij te winnen. In de derde leg finishte Van der Rassel zelfs een 170 finish, op dat ogenblik stond John op 66. Een zeer goede prestatie van John, want het is totaal geen schande om te verliezen van één van de beste darters van Nederland.

Dinsdag 27 juni 2006
Er is eindelijke een sponsor opgestaan voor John om hoger op te kunnen. Deze in de persoon Jaap Dijksman van www.dartpromotie.nl.
Het laatste nieuws van John zal ook te zien zijn op deze site. Dijksman heeft er nu voor gezorgd dat John twee Nederlandse PDC toernooien af kan gaan lopen. Natuurlijk is dit nog altijd niet genoeg, maar het is een begin. John zoekt namelijk nog enkele sponsors om ook de andere toernooien af te gaan en op deze manier proberen rankingpunten te halen om uiteindelijk een tv-debuut te maken. Sponsoren kan al vanaf: € 50,-. Mocht u interesse hebben mail dan naar: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..