StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb
SNS moest afgelopen zaterdag voetballen tegen SV Lombardijen. Als SNS won had het de derde periode gepakt en moest het voetballen voor promotie naar derde klasse.

Door Jan van Gurp

Onder toeziend oog van de toekomstige trainer, Jim Raaymakers, moest er gevoetbald worden tegen Lombardijen uit Rotterdam. Eén van de beste ploegen uit de competitie. Als SNS won hadden ze de derde periode. Uit was er 4-0 verloren.

De wedstrijd begon fel: Jeroen Maliepaard kreeg gelijk een trap op z’n kuit. Lombardijen is een goede ploeg maar er komt ook veel gemeen spel bij kijken. De eerste kans van de wedstrijd was voor SNS, maar Jordi Smit schoot net over. Arjan van Gurp was even later nuttig door de bal van de lijn te koppen. Lombardijen heeft een paar goede individuele spelers. Een afstand schot werd door de Leon niet goed verwerkt en werd beheerst binnen getikt door een aanvaller van Lomberdijen.

Net daarna had Arjan van Gurp de kans op 1-1 maar hij miste. SNS had ook niet altijd het geluk mee: een volley van Jordi Smit verdween op de lat. Lombardijen zat ook veel te zeuren op de scheidsrechter, soms terecht, soms onterecht. Vlak voor de rust kreeg Lombardijen de rode kaart voor een harde overtreding op Jeroen Maliepaard. In de blessuretijd scoorde Lombardijen uit een vrije trap ook nog de 0-2 . Daarna had Jordi Smit nog een 100% kans, Voor een leeg doel maar jammer genoeg schoot hij de bal net over.

De tweede helft begon SNS goed met een paar goede kansen. Dus de 1-2 kon niet uitblijven: Jordi Smit gaf een voorzet op Arie-Jan Arensman en die schoot de bal in het net. SNS ging op jacht naar de gelijkmaker: een vrije trap op de lat, een kopbal net over en nog een paar kansjes. SNS was dicht bij de gelijkmaker, maar een kwartier voor tijd scoorde Lombardijen de ( beslissende ) 1-3. Dit was de laatste competitiewedstrijd. Nu komt het jubileumprogramma voor het zestigjarig bestaan. Foto's van de wedstrijd zijn hier te vinden, maar ze staan ook op www.vvsnsc.tk.