Het was kantje boord afgelopen zaterdag of de wedstrijd tussen FIOS en SNS wel doorgang kon vinden. Maar na een inspectie door scheidsrechter Harry Wisseling uit Wolphaartsdijk werd het sein veilig gegeven.

FIOS tegen SNS
Spits Leon van den Nieuwendijk (l) en verdediger Robbin Arensman (r) met erachter Sander van Poppelen.

Terwijl de regen gestaag naar beneden viel blies de leidsman even over half drie voor aanvang van de wedstrijd. FIOS startte fel aan de wedstrijd. Een schot van Sander van Poppelen ging via een verdediger naast en bij de daaropvolgende corner van Mika Huibrechtse stompte keeper Timo van Dongen de bal weg en keerde vervolgens de inzet van Joris Buijs. Aan de andere kant moest keeper Sebastiaan de Boer redding brengen bij een schot van Martijn van den Boogert en ging een schot van Robbin Arensman naast. Bart Huibrechtse ving een uittrap van Thimo van Dongen op en schoot gelijk op het doel maar de bal ging net naast. Een schot van Nick Legierse werd maar met moeite gepakt door de goalie. Na 20 minuten viel er een doelpunt voor SNS. Een schot van Wouter Bakelaar werd gestuit door Sebastiaan den Boer de kopbal vervolgens van Marijn Wolfert werd ook nog gekeerd door de goalie maar op het schot daaropvolgend, van Wolfert, had hij geen antwoord meer. 0-1. Een vrije trap van Martijn van den Boogert werd klemvast gepakt door Sebastiaan den Boer. Even later werd een doelpunt van FIOS afgekeurd vanwege buitenspel. Aan de andere kant werd een corner van SNS weggewerkt en werd een schot van Robbin Arensman goed gepakt door Sebastiaan den Boer.

Tweede helft
In de 2e helft eenzelfde spelbeeld. FIOS dat de aanval zocht en SNS dat afwachtte op de kansjes die zouden komen. Sander van Poppelen werd diep gestuurd maar zijn schot ging naast en een schot van Nick Legierse verdween maar net naast de paal. Na een klein uur vergrootte SNS de score. Wouter Bakelaar draaide een keerde aan de linkerkant en schoot vanaf de linkerkant de bal in de verre hoek. 0-2. Aan de andere kant schoot Mika Huibrechtse over en werd een handsbal van SNS weggewuifd door de scheidsrechter als zijnde hand langs het lichaam. Een schot van Joris Buijs ging naast en een schot van Mika Huibrechtse ging over. Een schot van Timothy van Heest rand strafschopgebied werd gepakt door Thimo van Dongen. Na 72 minuten dacht FIOS de aansluitingstreffer te maken toen een schot van Timothy van Heest via de handen van de keeper in het doel verdween maar de goal werd afgekeurd vanwege vermeend aanvallen van de keeper. FIOS voerde de druk op en een schot van Mika Huibrechtse werd maar ternauwernood met de voet gekeerd door Thimo van Dongen. Een schot van Joris Buijs ging naast en een schot van Mika Huibrechtse werd gepakt door Thimo van Dongen. Net voor tijd ging een vrije trap van Joris Buijs via de muur in het doel maar was de tijd erna te kort voor een goede voetballend FIOS om nog een punt te pakken.

Trainer Eelco van der Linden van FIOS vond de uitslag frustrerend. We domineren bijna de hele wedstrijd maar scoren niet. Ondanks de conditie van het veld zetten we goed voetbal neer maar vergeten dit om te zetten in doelpunten. Als je dan ziet dat SNS met de spaarzame uitvallen tweemaal scoort werkt dat demotiverend. We moeten zien het vertrouwen in goed voetbal te behouden en dan de wedstrijd in ons voordeel te beslissen. De technische staf van SNS was tevreden met de drie punten. Op een moeilijk bespeelbaar veld hebben we het maximale rendement behaald en gaven we weinig kansen weg. Complimenten voor beide ploegen om onder deze moeilijke omstandigheden toch het hoofd erbij te houden. Drie punten erbij is mooi aangezien er aan het eind van de rit 6 ploegen degraderen. We moeten de punten bij elkaar sprokkelen voor lijfsbehoud in de vierde klasse.

Scheidsrechter Harry Wisseling had spijt van de gele kaart voor Joran Hagens. Ik stond er iets te ver vanaf om het juist te beoordelen maar hier had een rode kaart ook op zijn plaats geweest.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD