MH-SD staat voor Middelharnis-Sommelsdijk en dat geeft terecht aan dat de vereniging in die dorpen is opgericht, en wel op 1 oktober 1948 met Koninklijke goedkeuring.

Dit jaar bestaat de vereniging dus 75 jaar maar ondanks de ‘hoge leeftijd’ is de vereniging nog altijd vol energie en ‘springlevend’!

Logo MH-SD 75 jaar

“Een dergelijk jubileumjaar mag natuurlijk niet onopgemerkt voorbij gaan en dus willen we dit graag met alle geïnteresseerden vieren in SRGO de Staver te Sommelsdijk,” zegt Raimond Moerman.
“Er wordt achter de schermen door alle vrijwilligers hard gewerkt aan de voorbereidingen van diverse manieren om aandacht te schenken aan dit jubileumjaar. Denk dan o.a. aan een foto expositie, een jubileumfeest voor leden en oud leden en een groot jump festijn. Zodra de exacte data en locaties bepaald zijn, worden deze in de eilandelijke media en op onze socials aangekondigd.”

Successen in verleden en toekomst
Er zijn in al die jaren vele sportieve prestaties behaald en daar zal zeker aandacht aan besteed worden tijdens de jubileumvieringen. De laatste jaren heeft dit door omstandigheden op een zeer laag pitje gestaan. Maar met de start van maar liefst zes nieuwe turngroepen per 6 september 2023 hoopt de vereniging in de komende jaren opnieuw de erepodium plekken te kunnen bereiken. Meester Raimond en juf Lydia hebben de benodigde KNGU diploma’s en licentie, zodat zij nieuwe talenten kunnen opleiden om een breed scala aan gymnastiek, sprong en turnoefeningen te leren beheersen. Moerman: “Er zijn meerdere kaderleden die met het KNGU-opleidingstraject bezig zijn en graag willen doorgroeien tot hoofdleiding. Ze worden daarbij voor hun hele traject in de praktijk begeleid door juf Lydia en mijzelf. Ook juf Daniëlle brengt enthousiast haar ervaring over op de assistenten in opleiding. Door het opleiden van het eigen kader bij de KNGU is ook voor de toekomst gediplomeerde en professionele leiding geborgd.”

Wedstrijden en evenementen
Al onze leden zijn automatisch lid van de KNGU en verzekerd tijdens de lessen en evenementen die MH-SD verzorgt. “Omdat de turnoefeningen die MH-SD aanbiedt zijn gebaseerd op de lesstof van de KNGU, kan iedereen die de oefeningen beheerst meedoen aan de eigen Club Kampioenschappen, maar ook aan eilandelijke, regionale of zelfs districtswedstrijden.” Door samen te werken met de andere gymverenigingen op het eiland hoopt MH-SD haar leden ook in de toekomst optimaal te kunnen bedienen door het (mede)organiseren van wedstrijden en evenementen.

Gymmen, Turnen en Free-runnen
Om kinderen al zo vroeg mogelijk aan een goede motorische ontwikkeling te helpen, start MH-SD binnenkort weer met Nijntje beweeglessen in de Ouder-Kind (1,5 - 3 jaar) en Peuter/Kleuter (3 - 6 jaar) groepen. Daar wordt de basis gelegd voor de andere groepen. Voor de jeugdleden is er naast de turnlessen ook een speciale Springgroep (8+) waar op grote en kleine trampolines gesprongen wordt. Daarnaast biedt MH-SD Freerun lessen voor kinderen vanaf 6 jaar.

Voor de 18+ doelgroep zijn er twee Callanetics dames groepen, één Badminton gemengde groep en één Fit4all gemengde groep in ons sportaanbod aanwezig. Er is in alle groepen altijd wel een plekje te vinden voor nieuwe leden. Dat kost slechts € 13,- per maand voor junior leden en € 14,50 voor senior leden op basis van 1 lesuur per maand.
Meer informatie over het lesaanbod, accommodaties en andere verenigingszaken vindt u op www.mh-sd.nl of via een e-mail bericht aan Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of telefonisch via 06-41945422.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD