Vorig seizoen brak er bij SNS na een aantal jaar weer een speler uit de eigen jeugd door. De toen nog 16-jarige Jim de Vos speelde met veel zelfvertrouwen en wist in de loop van het seizoen zelfs een basisplek te veroveren bij de zwart-witten uit Stad aan het Haringvliet.

Jim de Vos in actie voor vv SNS
Foto: Karin Bakker (VoetbalRotterdam.nl)

De Vos zit op dit moment in VWO 6, daarnaast werkt hij in de horeca. “Hartstikke leuk om dat te combineren met school. Voor mijn studie volgend jaar is het nog even afwachten. Over twee weken hoor ik of ik word toegelaten tot mijn vervolgstudie in Maastricht.”

Jeugd
De Vos is opgegroeid in Stad aan Het Haringvliet, het is dan ook niet gek dat hij begon met voetballen bij SNS. “Vanaf mijn zesde voetbal ik bij SNS. Van mijn moeder moest ik eerst mijn zwemdiploma halen tot ik op voetbal mocht haha, daarna ben ik gelijk op voetbal gegaan.” Bij de club waar hij begon, is hij niet meer weggegaan, de reden daarvoor is simpel. “Ik liep de straat uit en dan stond ik op het veld, dat is natuurlijk ideaal. Daarnaast zie je ook altijd bekenden en is er een gemoedelijke en gezellige sfeer waar je met al je vriendjes kon voetballen.”

Stap naar de selectie
Bij veel kleine verenigingen schuiven spelers al vroeg door naar de selectie. De Vos kreeg hier ook mee te maken en schoof daardoor al op jonge leeftijd door naar de selectie. “Twee jaar geleden hadden we te weinig voetballers die een team voor de JO-19 konden vormen, dus had ik de keuze om SNS te verlaten of in het tweede te gaan voetballen. Na verloop van tijd mocht ik toen zelfs een keertje mee doen met het eerste. Ik ben nog steeds blij dat ik toen de keuze heb gemaakt om bij SNS te blijven voetballen.” Dat de stap van de JO-16 naar de selectie erg groot is, viel ook De Vos op. “De overstap van de jeugd naar de senioren was enorm wennen. In de jeugd was ik erg fan van het dribbelen en acties maken. In de senioren kan dat veel minder en gaat het er natuurlijk veel fysieker aan toe. Het is nog steeds wennen, maar ik leer er veel van.”

Basisspeler
Ondanks dat De Vos nu al een vaste basisspeler lijkt, blijft hij bescheiden. “Een van de belangrijkste spelers zou ik mezelf zeker niet noemen. Ik ben blij dat ik überhaupt mijn steentje kan bijdragen en af en toe een goal of een assist mee kan pikken.”

Hoogtepunt
Het hoogtepunt van de 17-jarige rechtsbuiten is zijn eerste doelpunt die hij maakte tijdens zijn debuut. “Dat zijn toch van die momentjes die je niet snel vergeet. Daarnaast vind ik het ook altijd een hoogtepunt als er vrienden of familie komen kijken.”

Sfeer
De leeftijdsverschillen bij de selectie van SNS zijn erg groot, maar ondanks dat is de sfeer volgens de Stadtenaar supergezellig. “De club SNS brengt echt een dorps gevoel in me naar boven. Bij SNS heerst een gemoedelijk, gezellige, strijdlustige sfeer. Iedereen kent elkaar en het is een trefpunt voor het dorp. Ik hoop dat dit gevoel nog lang mag blijven bestaan.”

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD