StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op zaterdag 18 februari 2023 vond in de Staver te Sommelsdijk een turnwedstrijd plaats welke werd georganiseerd door gymvereniging MH-SD i.s.m. Sparta Stellendam.

Turngroep MH-SD 2023

Voor de meeste kinderen was het de 1ste keer dat zij meededen met een turnwedstrijd en ze waren dan ook best zenuwachtig. Na de eerste ronde toestellen was de ergste spanning eraf en waren de kinderen zichtbaar meer ontspannen. De groepen waren ingedeeld in leeftijdscategorie en niveau 1 of 2. Aan de hand van hun leeftijd en niveau hadden de kinderen hun eigen oefeningen gekregen voor de verschillende toestellen t.w. de lange mat, trampoline met kast / Pegasus, balk, rekstok en de ringen.

Nadat alle deelnemers hun oefeningen op de genoemde toestellen hadden uitgevoerd, kwam het spannende moment dat de teltafel medewerkers alle punten van de jury moesten optellen. Zij hadden hier wel even de tijd voor nodig en spontaan ontstond het idee tussen de begeleiding van MH-SD en Sparta om deze tijd gezamenlijk te benutten. Alle turnleden stonden in een halve kring met de leiding ervoor en dansten de zenuwen weg op nummers van Kinderen voor Kinderen.

Hierna volgde gelukkig de langverwachte uitslag:

Categorie 4-7 jaar niveau 1:
Goud - Maud Bakker en Sienna Zondervan (MH-SD) en Misha Eerzamen (Sparta)
Zilver - Yinthe Kuipers (MH-SD) en Fenn Mierop (Sparta)
Brons - Femke Tigchelaar (Sparta).

Categorie 8-11 jaar niveau 1:
Goud - Elize Tanis (Sparta)
Zilver - Lilly de Prouw (Sparta)
Brons - Dewi de Ronde (Sparta).

Categorie 8-11 jaar niveau 2:
Goud - Lindy Waardenburg (Sparta)
Zilver - Esmee van der Welle en Senne Jansen (Sparta)
Brons - Jasmijn Kievit (Sparta).

Alle deelnemers hebben een mooie medaille en een diploma met de behaalde punten gekregen, en op de vraag van Raimond Moerman van gymvereniging MH-SD of de kinderen het naar hun zin hebben gehad en of er vaker een wedstrijd georganiseerd moet worden, klonk een volmondig JA!