StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op vrijdagavond 13 augustus 2021 was het zover. De eerste examens bij hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland sinds tijden konden worden afgelegd. En dat nog wel bij TotalBody Healthcentre op vrijdag de 13e!

Groepsfoto

De datum heeft gelukkig geen vat gehad op het examen. De studenten lieten een goed examen zien.

Er werd flink gezweet bij het fysieke gedeelte van het examen. Het fysieke gedeelte bestond uit opdrukken, buikspieroefeningen en het harden van het lichaam. Vervolgens werden de trap/stoot- en valbreektechnieken uitgevoerd. Ook hierbij werd een heel goed niveau op de mat gelegd. Deze studenten zijn in staat om op een veilige manier te vallen, zodat de belangrijkste delen van het lichaam beschermd blijven.
Na een korte drinkpauze moesten ze aan de bak om de zelfverdedigingstechnieken (hoshinsul) te laten zien. Dit is het belangrijkste onderdeel van het examen. Hierbij wordt je op verschillende manieren aangevallen en leer je je ook op verschillende manieren te verdedigen. De kunst hierbij is om zo weinig mogelijk “eigen” kracht te gebruiken en de tegenstander eerst uit balans te brengen alvorens je de eigenlijke techniek toepast. Deze technieken zijn onderverdeeld in verschillende rijtjes.

Het laatste onderdeel van het examen is de Poomsae. Dit is een loopvorm waarin allerlei technieken (zowel blok- als trap- als stoottechnieken) de revue passeren. Ook bij dit onderdeel werd een ruime voldoende gehaald.
Pieter van den Hil, Walter van den Hil, Marijn van den Hil en Alex Lamper, hartelijk gefeliciteerd met het behalen van jullie zwarte slip! Jullie hebben een goed examen laten zien. De volgende halte is de groene band.
Het volgende doel voor de gehele vereniging is keihard trainen voor de komst van Grootmeester Lim Chae Kwan. Hij zal van 22 november 2021 tot 2 december 2021 bij de vereniging zijn.