StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Afgelopen woensdag 2 september 2020 zijn vier dandiploma’s uitgereikt aan studenten van hapkidovereniging Jinmu Kwan Nederland.

Jinmu Kwan Nederland reikt vier dangraden uit

Barry Kieboom, Rene de Bonte en Peter Braber zijn geslaagd voor hun 3e dan. Margreet Ouwens is geslaagd voor haar tweede dan. De examens werden in december vorig jaar afgenomen. Alle technieken die zij van Grootmeester Lim hebben geleerd, moesten worden uitgevoerd. De technieken zijn op video opgenomen en naar Grootmeester Lim Chae Kwan in Deagu, Zuid-Korea, gestuurd. Aan de hand van deze beelden heeft hij deze studenten de volgende dangraad toegekend. Mede door de corona-uitbraak heeft dit enige tijd stilgelegen, daar de diploma´s niet op een mooie manier konden worden uitgereikt.

De technieken die werden uitgevoerd waren deels basistechnieken en deels gevorderde technieken. Grootmeester Lim was erg onder de indruk van de manier hoe de technieken werden uitgevoerd. Het heeft deze studenten dan ook bloed, zweet en tranen gekost bij het ondergaan van de technieken. Dat was onder andere te merken in de geslaakte kreten en het harde afslaan op de mat. Dit was met name het geval bij de gevorderde technieken. Deze technieken zijn erg verfijnd en gedetailleerd. Zo leer je om te gaan met de kracht van de tegenstander en deze in je voordeel te gebruiken. Mede door de verfijning en de kleine details (deze maken een erg groot verschil ten opzichte van de basistechnieken) worden deze technieken heel erg pijnlijk om te ontvangen. Als je de techniek uitvoert heb je niet eens in de gaten dat je met zo weinig (eigen) kracht je tegenstander zoveel pijn kan doen en onder controle kan brengen (en houden).

Grootmeester Lim gaf aan dat hij erg naar uitkijkt om een ieder weer te zien en de volgende technieken en inzichten te laten ervaren en te leren. Daar spreekt een hoop vertrouwen en waardering uit naar de hele club.

Wil je meer weten over de club en een keer lekker meedoen om het te ervaren? Kijk dan op www.hapkidototalbody.nl en kom naar TotalBody Healthcentre te Stad aan 't Haringvliet.