StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Maar liefst 56 darters namen zaterdag 28 december 2019 deel aan de negende editie van het Open Flakkee in de kantine van vv SNS te Stad aan 't Haringvliet.

In de verliezersronde was het Danny van der Veen (Den Haag) die met 4-2 te sterk was voor Raymond van den Ende (Hellevoetsluis) in de finale. Verliezend halvefinalisten werden Orlando Fortuin (Yerseke) en Sting-Ray van Emmerik (Hellevoetsluis).

In de winnaarsronde was het weer een ouderwets slagveld en dit resulteerde dan ook de nodige verrassingen. Zo wisten Corné Groeneveld, Tonny Wolfert, Wilbert Beijen en Jos Kreeft allen de kwartfinale niet te halen.

In deze kwartfinales namen 2 voormalig Nederlands kampioenen het tegen elkaar op. BDO-topspeler Richard Veenstra was te sterk voor Cor Ernst. Lesley Buijs wist in de laatste leg te winnen van René Molendijk. Daniel Geysendorpher was niet opgewassen tegen Martin Jongejan en Roy Moerenhout was te sterk voor Edwin de Vos.

Richard Veenstra en Roy Moerenhout speelden uiteindelijk de finale, omdat zij in de halve finale afrekende met Lesley Buijs en Martin Jongejan. De finale was eigenlijk eenrichtingsverkeer. Met 5-1 wist Veenstra dan ook te winnen van Moerenhout.

Beste dame werd Lotte Vendeloo. De hoogste finish van 158 kwam uit handen van Kevin Kruijthoff. De meeste 180 scores werden gegooid door Martin Jongejan, 6 stuks.