TotalBody Health centre komt met een nieuwe yogales; Yin-Yang Yoga. Goed voor het hele lichaam en toegankelijk voor iedereen.

Het is geen nieuwe soort yoga, maar wel nieuw bij de sportschool in Stad aan 't Haringvliet. "We gaven al Yin yoga, maar door dat te combineren met Yang yoga wordt het een uitdaging voor het hele lichaam," zegt eigenaresse Gré de Gooijer. "Yin staat voor stil worden en bij Yang ligt de focus op de spieren."

Yin en Yang gecombineerd
Yin en Yang zijn twee verschillende vormen yoga. Zo is Yin yoga speciaal voor het bindweefsel, de gewrichten, de pezen en de ademhaling. "Bij Yin yoga worden de poses langer vastgehouden, zo´n drie tot vijf minuten," vertelt Angelique van Vliet. Zij gaat de nieuwe combinatie les geven. "Daarbij maken we gebruik van bolsters, kussentjes, blokken en riemen."

Daarentegen bestaat Yang yoga uit kortere poses, gemiddeld van een halve minuut. "Dat is echt gericht op de spieren," laat Angelique weten. "En de combinatie van de twee yogasoorten zorgen voor een verbetering van het uithoudingsvermogen van de spieren, je wordt soepeler en je lichaamshouding verbetert."

"Yin-Yang Yoga zorgt er echt voor dat je helemaal in balans komt," zegt Gré. "De oefeningen houden je lichaam soepel, het concentreren op de ademhaling zorgt ervoor dat even helemaal niet meer na hoeft te denken. Je leert dus meteen ontspannen, wat ook heel goed kan werken voor mensen met veel stress of zelfs een burn-out."

Merk het verschil
Yoga kan veel veranderen en dat is ook de bedoeling. "Misschien zie je na les één nog geen grote veranderingen, maar je kunt het wel al voelen," vertelt Gré. "Ik vraag mensen vooraf soms om na te denken over hoe ze zich op dat moment voelen en dat doen we na afloop nog een keer. Mensen zijn vaak veel rustiger na een yoga les, veel meer ontspannen."

"Daarom beginnen we ook met de Yang yoga in deze combinatie les," vult Angelique haar aan. "Yang is intensiever en actiever en dan in de tweede helft van de les kun je tot rust komen met de Yin yoga. Dus eigenlijk is het Yang-Yin Yoga, maar dat klinkt een stuk minder lekker," zegt ze lachend. "Het is heerlijk om te beginnen met wat intensievere yoga-houdingen en te eindigen met de rustige Yin-houdingen. Je wilt eindigen met een rustmoment en dat is dus wat we doen."

Yoga is voor iedereen
"Veel mensen denken dat je voor yoga lenig moet zijn, maar dat is helemaal niet het geval," benadrukt Angelique. "Je hoeft niet lenig te zijn en je hoeft ook geen ervaring te hebben. Yoga doe je voor jezelf en op je eigen tempo. In principe doe je het zelfs met je ogen dicht en hoef je dus helemaal niet bang te zijn dat andere mensen op je letten. Iedereen houdt een eigen tempo aan en dus kan iedereen het doen."

Ervaar het zelf
Om mensen kennis te laten maken met de Yin-Yang Yoga is er op donderdag 7 november 2019 een proefles bij TotalBody Health centre in Stad aan 't Haringvliet. Deze duurt van 10.15 tot 11.15 uur en is helemaal gratis.

Vooraf aanmelden is wel verplicht, want er is maar beperkte ruimte. Is het al vol? Kijk dan op de website www.totalbody.nl voor het volledige aanbod aan yoga, er zijn namelijk nog dertien andere yogalessen te volgen.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD