Alle hónderden manegeruiters die begin dit jaar bij manegebedrijven door het hele land startten in de Harry's Horse Zitcompetitie, hadden hetzelfde doel voor ogen: rijden tijdens die prestigieuze finalerondes op Horse Event, in Expo Haarlemmermeer.

Per leeftijdscategorie zijn daarvoor slechts tien plekjes beschikbaar. Zaterdag 14 september 2019 waren die finalerondes en Manege Oostmoer was erbij. In drie categorieën, met in totaal vijf deelnemers!

"In de tien jaar dat Manege Oostmoer ingeschreven heeft voor de Zitcompetitie, hebben we altijd wel goed gepresteerd", zo vertelt Elly Mulder-Hanse, vaste begeleider van de zitcompetitieteams. Dat we van die tien keer negen keer regiokampioen zijn geworden, zegt al genoeg!" lacht Elly. "En we hebben het al vaak gehaald tot in die finalerondes, maar zo'n grote vertegenwoordiging als dit jaar hadden we nog nooit."

Tweede van Nederland
"Elsa Kemner en Jasmijn de Leeuw reden in de halve finales en deden dat fantastisch", aldus Elly. "Helaas bereikten zij de finale niet, maar kunnen toch mooi zeggen dat ze in de top 10 van Nederland zijn geëindigd! Zenuwslopend was de wachttijd na die halve-finaleronde en de ontlading was groot toen onze andere drie deelnemers hoorden dat ze de finale en daarmee al een Top 5-positie hadden bereikt! De 18-jarige Lisa Knops deed al voor de zesde keer mee aan de zitcompetitie en is supertrots dat ze dit jaar in haar categorie gewoon vierde van Nederland is geworden! Ze heeft er een strandrit mee gewonnen, geweldig!
Denise Verolme is 13 jaar oud en zit al ruim zes jaar bij Manege Oostmoer op paardrijles. Ze heeft het gepresteerd om tweede van Nederland te worden. Een prachtige tweede plek was er ook voor de 19-jarige Saskia Möhrke, die in eerdere jaren al de kwartfinales wist te bereiken. Denise en Saskia krijgen elk een privéles bij een Prix St. George dressuuramazone, heel bijzonder! De meiden zijn stuk voor stuk heel enthousiast over de zitcompetitie: "Hartstikke leuk om te doen en hartstikke leerzaam, volgend jaar doen we wéér mee!"
Manege Oostmoer heeft al haar deelnemers veel extra begeleiding gegeven en is heel trots op wat er bereikt is. "We genieten nog even na van deze mooie prestaties," zegt Elly, "maar we kijken ook alweer uit naar de volgende ronde, die in het voorjaar van 2020 van start gaat."

Voor meer informatie en alle uitslagen, zie www.knhs.nl.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD