StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Leo Looij en zijn hond Buddy hebben zaterdag 13 juli 2019 samen hun certificaat "Politiehond 1" gehaald. En dat is best bijzonder! Ze hebben er dan ook twee jaar voor getraind en natuurlijk zijn ze supertrots op dit resultaat.

Buddy in actie

Buddy is een Mechelse herder van vier jaar oud. Bij de club "PHV Middelharnis" te Dirksland hebben Leo en Buddy twee jaar intensief getraind om het certificaat "Politiehond 1" te behalen. Buddy is nu een gediplomeerde politiehond en hij mag wereldwijd zijn werk doen.

Pittig examen
Bij het examen (de 'keuring') bepalen keurmeesters de volgorde van de oefeningen. Als eerste moest Buddy een water oversteken van ongeveer 30 meter en ook weer terugzwemmen. Daarna moest Buddy een lat van een meter uit het water halen. Vervolgens kwam het aangelijnd volgen en het los volgen. Met de commando's 'rechts zoeken' en 'links zoeken' moest Buddy drie kleine voorwerpen opzoeken op een terrein en bij Leo terugbrengen. Ook moest hij een voorwerp (en later ook een persoon) zoeken in een groot bos en aanblaffen.
Daar hield het nog niet bij op. Buddy moest namelijk ook voedsel van vreemden weigeren, een voorwerp bewaken en natuurlijk een 'boeven' staande houden. Dit laatste zijn dus bijtoefeningen. De eerste 'boef' had een stok, de tweede schiet met een pistool en de derde vlucht met een fiets. Natuurlijk moest Buddy ook teruggaan als de boef zich overgeeft.

Hieruit blijkt dus wel dat Buddy nu een goed afgerichte hond is die breed inzetbaar is! Al blijven Leo en Buddy voorlopig lekker trainen hun club.

Buddy in actie
Buddy in actie
Buddy in actie