StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Vrijdag 29 maart 2019 opende Kayakcentre de vernieuwde showroom. De afgelopen winter is er door het team hard gewerkt om de showroom in een nieuw jasje te steken. De winkel is gevestigd boven het havenkantoor van Jachthaven Atlantica.

Wethouder Peter Feller heeft de openingshandeling verricht samen met Ronald Traas, Kayakcentre's official Hobie Fishing Team member.

Kayakcentre (voorheen Kayakwinkel te Stellendam en later op deze locatie) is officieel dealer van Hobie kayaks. Hobie biedt een uiteenlopend assortiment van duurzame hoge kwaliteit kayaks met een uniek innovatief trapsysteem. Mensen die overwegen om een kayak aan te schaffen, kunnen het Haringvliet op voor een proefvaart. De combinatie met de vele accessoires, een webshop en een verhuurvloot maakt het plaatje compleet.

De opening vond plaats op de registratiedag van het 1e Kayakcentre Fishing Tournament, wat van 29-31 maart 2019 georganiseerd werd. Dit internationale event is de vervanger van de welbekende Hobie Predator Open in Nederland. Alle deelnemers, zo'n 80 kayakvissers uit 8 Europese landen en zelfs 1 uit Marokko, ontvingen een heus wedstrijdshirt en een Goeree-Overflakkee mijn eiland goodiebag. Vanuit Jachthaven Atlantica is er op het hele Haringvliet gevist op snoekbaars en baars op basis van catch, photo & release. Er waren mooie prijzen te winnen voor de deelnemer welke de meeste centimeters wist te vangen. Dat was de Nederlander Daniel van der Post met 556 cm, hij won het evenement en heeft zich gekwalificeerd voor deelname aan de Hobie Fishing Worlds 9 inclusief airticket voucher. De 2e plaats was voor Dane Wood (UK) met 371 cm en op de 3e plaats stond Leo Pegels (NL) met 330 cm.

Tijdens dit evenement is ook aandacht gevraagd voor KiKa Goeree Overflakkee en bij de prijsuitreiking heeft de organisatie Kees en Gerda een cheque van € 487,00 overhandigd.