StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zaterdag 16 maart 2019 hebben 12 deelnemers van de KNGU cursus “Gymnastiek Assistent Leider Niveau 2” het praktijkexamen afgelegd in de gymzaal van KDO aan de Plataanlaan in Hellevoetsluis.

Groepsfoto

Twee van de cursisten zijn leden van gymnastiekvereniging MH-SD; Daniëlle Lokker en Melissa Droger. Zij waren beide al in het bezit van het Assistent Leider Niveau 1 diploma en assisteren bij verschillende lessen van gymnastiekvereniging MH-SD en bij OKK te Oude Tonge. Het volgen van deze cursus was een logische vervolgstap.

Gedurende 9 zaterdagen verdeeld over de afgelopen 5 maanden zijn de cursisten opgeleid om de turnlessen voor te bereiden en te assisteren bij de uitvoering van de verschillende turnoefeningen. Hierbij zijn de veiligheid tijdens het klaarzetten van de turntoestellen en de veiligheid van de kinderen tijdens het uitvoeren van de turnoefeningen heel erg belangrijk.

Eerder waren de cursisten al geslaagd voor het theorie-examen en afgelopen zaterdag was het praktijkgedeelte aan de beurt. Er waren twee rondes waarbij één gedeelte van de cursisten drie mini-lessen gaven, terwijl ze beoordeeld werden door hun medecursisten. In de tweede ronde waren de rollen omgedraaid.

Aan het einde van de middag kregen ze direct het verlossende woord te horen, ze waren allemaal geslaagd! Tijdens de diploma-uitreiking vertelden de KNGU leraren wat een bijzondere groep cursisten zij waren. De 11 meiden en 1 jongen waren een hechte groep, waardoor er altijd een fijne sfeer was tijdens de lessen. Daarbij werd Melissa Droger nog eens specifiek benoemd i.v.m. het feit dat zij ontzettend is gegroeid in haar lesgeven en nu met veel zelfvertrouwen voor de groep staat.
Nadat iedereen het diploma had ondertekend werd er nog een groepsfoto gemaakt.

Gymvereniging MH-SD is supertrots op Daniëlle en Melissa met het behalen van dit prachtige diploma. De leden zijn bij hun in veilige handen.

Meer weten over de verschillende soorten lessen die gymnastiekvereniging MH-SD geeft? Bezoek dan onze website www.mh-sd.nl of volg ons via Facebook, Instagram of Twitter.

Melissa Droger en Daniëlle Lokker
Melissa Droger en Daniëlle Lokker