Jan Wouter Roos uit Stad aan 't Haringvliet is afgelopen zondag in de zesde editie van de Koga MTB Beachrace Zeeland in Scharendijke voor basisleden op de derde plaats geëindigd.

De mountainbiker van Cyclingteam Flakkee moest de oppermachtige Europees strandkampioen bij de basisleden, Ron Boendermaker uit Egmond aan Zee en Joost Geluk uit Amsterdam in een zinderende sprint voor laten gaan.

Ron Boendermaker (Sancti Adalberti Team) en Mark Kivits (Invicta Watches) namen in de 72 kilometer lange strandrace tussen Scharendijke en Westenschouwen vanaf de start voor de deur van Beachclub Perry's op de Brouwersdam meteen de leiding. De twee bleven lange tijd vooruit, maar bij het ingaan van de tweede ronde werden zij dan toch ingelopen door de jagende groep. 'Die twee hebben een uur lang op kop gereden', vond Jan Wouter Roos het avontuur van de twee leiders gekkenwerk. 'We zijn hen in de tweede ronde ingelopen. In de sprint nam Ron een andere lijn naar de finish, maar ik ben dik tevreden met mijn podiumplaats, zeker na zo'n zware race een dag eerder in Ouddorp. Zo vlak voor het NK in Rockanje begin ik na mijn keeloperatie weer lekker mee te draaien', aldus Jan Wouter Roos. Jordy Buskermolen uit Kudelstaart zegevierde bij de licentiehouders door achtereenvolgens zijn ploeggenoot Thijs Zonneveld en nationaal strandkampioen Jasper Ockeloen achter zich te laten.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD