StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zaterdag 11 maart 2017 is er bij Manege Oostmoer Pas de Deux, de jaarlijkse muzikale verkleedpartij te paard. Overal op de manege zie je al deelnemers die heel geheimzinnig hun optreden aan het voorbereiden zijn – iedereen wil zo verrassend mogelijk voor de dag komen!

Groepsfoto
Groepsfoto van de deelnemers aan de Pas de Deux van 2016. (Foto: Myra Lugthart)

Bij een ‘Pas de Deux’ is het de bedoeling dat ruiters en amazones in teams van twee personen een proef op muziek rijden. Ieder team kiest een eigen thema en doet z’n best om zich zo origineel mogelijk te verkleden. Ook de pony’s en paarden worden voor de gelegenheid uitgebreid versierd. Voor deelname maakt het niet uit of je manegeruiter bent of pensionklant met eigen rijdier of paardeneigenaar van buitenaf: iedereen is van harte welkom!

In het bijna negenendertigjarige bestaan van Manege Oostmoer zijn er al heel wat acts voorbijgekomen – spectaculaire of ontroerende of ronduit hilarische optredens. Toch slagen de koppels er elk jaar weer in om met prachtige nieuwe creaties voor de dag te komen. Nieuw dit jaar is dat de jongsten zich niet meer druk hoeven te maken over het schrijven van een proefje. Manege Oostmoer heeft namelijk voor deelnemers tot en met elf jaar twee kant en klare proeven beschikbaar gesteld waaruit zij kunnen kiezen. Als je 12 jaar of ouder bent, word je geacht zelf een proef te schrijven en die uit het hoofd te rijden, maar bij de jongsten wordt er voorgelezen. De voorpret van muziek kiezen en outfits voor ruiter en paard verzinnen blijft net als ieder jaar voor iedereen natuurlijk even leuk!

Niet alleen de deelnemers, maar ook hun supporters en overige belangstellenden zullen gegarandeerd een leuke avond hebben! De Pas de Deux start om 17.00 uur en de toegang is gratis.

Actiefoto van 2016
Deelnemers aan de Pas de Deux van 2016: Een stralende Peter Witvliet op Doddle, begeleid door v.l.n.r. Marit Grinwis, Nienke Waaijer, Mignon van Heemst en Saskia Möhrke, die eerder die avond hun proeven hadden gereden op muziek van respectievelijk Soldaat van Oranje en Avatar. (Foto: Myra Lugthart)
Actiefoto van 2016
Deelnemers aan de Pas de Deux van 2016: vooraan Erwin Struik en Vanity Monnee, die samen met hun entourage bestaande uit Anita de Berg, Marian Ebink, Monica Gertenbach en Miranda Smaal een act op muziek van the Village People deden. (Foto: Myra Lugthart)