StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Manege Oostmoer organiseerde zaterdag 1 oktober 2016 alweer de laatste outdoor springwedstrijd van het seizoen. De deelnemers troffen op hun parcours een splinternieuwe sponsorhindernis, die bedoeld is om extra aandacht voor Brooke Hospital te trekken.

Saskia Möhrke op Daisy (l.) en Nienke Waaijer op Rosy
De nieuwe Brooke Hospital-hindernis van Manege Oostmoer werd met een simultaansprong in gebruik genomen door de Connemarapony's van Henk Kieviet jr., met Saskia Möhrke op Daisy (l.) en Nienke Waaijer op Rosy. Op de achtergrond parcoursbouwer Ben Schaap. (foto: Myra Lugthart)

"Brooke Hospital ('Brooke') is een stichting waarvoor een van onze vaste pensionklanten zich al jaren inzet", aldus Manege Oostmoer. "Zij vertelde ons dat Brooke miljoenen werkpaarden en ezels helpt waar dit het hardst nodig is. Mensen die voor hun broodwinning afhankelijk zijn van hun paard of ezel, hebben er uiteraard baat bij dat dat dier zo gezond mogelijk is. Brooke heeft mobiele dierenklinieken, maakt drink-/rustplaatsen voor de dieren op de bloedhete steenovenroutes, leidt lokale hoefsmeden en tuigmakers op, alles in het belang van de dieren."

Donateurs
"De betreffende pensionklant vindt het een mooi idee dat wij hier samen met onze gezonde paarden en pony's aandacht vestigen op het werk van Brooke. Dus toen de kans zich voordeed om Brooke via een Manege Oostmoer-hindernis in de schijnwerpers te zetten, was zij er al snel bij om een sponsorovereenkomst met ons te sluiten. De firma Pluimers uit Wierden heeft de Brooke-hindernis geleverd en om misvattingen te voorkomen: hij is natúúrlijk niet betaald uit de kas van Brooke, maar uit een particuliere schenking. Wij vinden als manegebedrijf dat we er een prachtige hindernis bij hebben! Hij krijgt de komende vijf jaar een mooie plek in onze springwedstrijden en we hopen mèt onze pensionklant dat het Brooke Hospital extra donateurs gaat opleveren!"

Voor meer informatie over Brooke Hospital zie brooke.nl en voor alle uitslagen van de springwedstrijd zie manegeoostmoer.nl.

Cynthia van der Waal (Molendijk) met Rody
Cynthia van der Waal (Molendijk) met Rody. (foto: Myra Lugthart)


Mylène Blokker (Vrouwtjesweg) met Vidual
Mylène Blokker (Vrouwtjesweg) met Vidual. (foto: Myra Lugthart)


MYoni Hoekstra (Oudelandsedijk) met Coralin
Yoni Hoekstra (Oudelandsedijk) met Coralin. (foto: Myra Lugthart)


Elsa van Kempen-Melaard (voorheen Achterdijk) met Czera
Elsa van Kempen-Melaard (voorheen Achterdijk) met Czera. (foto: Myra Lugthart)