StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op dinsdag 20 september 2016 is er een proefles Tai-Chi Tao in het "Trefpunt" te Stad aan 't Haringvliet. Tijd: van 9.00 uur tot 10.00 uur. Kom je ook meedoen????

Tai-Chi Tao

Tai Chi Tao onderscheidt zich van de andere vormen van Tai Chi door het zachte karakter van de bewegingen en het feit dat het voor iedereen toegankelijk is.

De Tai Chi Tao lessen zijn er op gericht om de deelnemers te laten bewegen op een manier die zij zelf prettig vinden en die bij hen past, zonder zich te forceren. Toch is de doelstelling dat zoveel mogelijk spieren en gewrichten worden gebruikt evenwel op een rustige en ontspannen manier, zodat de beweeglijkheid van de deelnemers toeneemt en men zich beter kan en gaat bewegen.

Niet alleen de beweging staat echter centraal. Doordat men door de oefeningen tegelijkertijd zowel benen, voeten, handen en armen leert bewegen, wordt er ook een beroep gedaan op de hersenen en het concentratievermogen, waardoor ook dat verbetert. Tevens is er aandacht voor een goede ademhaling. Tai Chi Tao is al met al een oefenvorm, die goed is voor alle mensen, maar zeker ook voor diegenen die door één of andere beperking minder mobiel zijn of moeilijkheden hebben met hun evenwicht. Zelfs zittend zijn de oefeningen goed voor lichaam en geest.

Tai-Chi Tao in actie in het Trefpunt