Met groot enthousiasme heeft het team van Manege Oostmoer de eerste outdoor menwedstrijd van dit jaar op de kalender gezet. Zaterdag 30 april 2016 vormt de buitenmanege van 42x64 meter het toneel van wat een mooi menspektakel belooft te worden voor zowel de beginnende hobby- als de ervaren wedstrijdmenners.

Menners in actie
Koetsier Henk Kieviet jr. en zijn vaste groom Matthé Kieviet (foto: Saskia Möhrke/Nienke Waaijer)

"Mijn oom Adrie (mede-eigenaar van Manege Oostmoer - red.) is jarenlang actief geweest in de mensport", vertelt Henk Kieviet jr. "Hij reed wedstrijden met vierspan op klasse 3 niveau en is ook bevoegd meninstructeur. Door hem ben ik ook heel enthousiast geworden voor het mennen. Toen we nog veel jonger waren, waren m'n neven Henk, Harry en Matthé en ikzelf al aan het spelen met shetlanders voor de kar. Maar sinds ik vorig jaar een span Connemarapony’s heb aangekocht, is het menvirus bij mij echt serieus toegeslagen!"

Menwedstrijd
"We zijn in de regio inmiddels al veel op wedstrijd geweest", vervolgt Henk. "En iedereen uit ons team beleeft daar zoveel plezier aan, dat we het hoog tijd vonden worden voor een wedstrijd op eigen terrein. Er zijn allerlei uitdagende hindernismaterialen aangeschaft, we hebben onze grote Agterberg-buitenmanege voor de gelegenheid ingesteld op 42x64 meter en een groot aantal koetsiers heeft zich ondertussen al aangemeld. Helaas kan ik met het team niet meedoen daar we zelf de organisatie in handen hebben. We beginnen om 11 uur met de eerste deelnemer en toeschouwers zijn van harte welkom!"

Voor meer informatie zie www.manegeoostmoer.nl/mensport.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Geslaagde scholieren

Al sinds 2007 gaat StadsWeb elk jaar langs bij de Stadtenaren die geslaagd zijn voor de middelbare school.

De geslaagde scholieren van dit jaar kunt u hier vinden.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD