Het vliegseizoen 2015 zit er weer op en de kampioenschappen kunnen worden opgemaakt. De meesten waren in juni en augustus al bekend, de jonge duiven en de natour waren toen nog bezig. Deze zijn nu ook bekend en tevens zullen we nog een overzicht geven van alle kampioenschappen.

Zoals we dit jaar moeizaam zijn gestart, zo waren ook de laatste vluchten van de jonge duiven en natour. Droog weer doordeweeks en ’s zaterdags regen, zodat er verschillende wedstrijden werden uitgesteld of werden ingekort.

Bij de jonge duiven is J.M. Visser kampioen geworden en 26e in het SZHE (Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden).
Op de natour, waar zowel jonge als oude duiven op gespeeld mogen worden, was er nog enige strijd tussen de broers J.M. Visser en L.J. Visser en Danny Pieterse, onze Ooltgensplaatse vriend. Ten slotte werd Danny natourkampioen van de zaterdag- en zondagvluchten en J.M. Visser natourkampioen van alleen de zaterdagvluchten. Een mooie prestatie van Danny als je voor het eerste jaar meedoet.

Resumerend alle kampioenschappen van 2015: 
Vitesse (korte afstand 70 tot 250 km)L.J. Visser Vitessekampioen vereniging en 3e SZHE.
Midfond (midden lange afstand 300 / 400 km)J.M. Visser Midfondkampioen vereniging en 20e SZHE.
Dagfond (lange afstand 400 / 700 km)J.M. Visser Dagfondkampioen vereniging en 7e SZHE.
Overnachtfond (super lange afstand tot 1100 km)J.C. Wagner Overnachtfondkampioen vereniging en 3e SZHE.
Jonge duiven (zij vliegen van 70 t/m 400 km)J.M. Visser Jongeduivenkampioen vereniging en 26e SZHE.
Natour (jonge en oude duiven afstand 70 tot 250 km)Danny Pietese natourkampioen vereniging.
Generale (de beste over alle vluchten)J.M. Visser Generalekampioen vereniging en 7e SZHE.

Dat was het dan weer voor het jaar 2015 en ik wil een ieder bedanken die de moeite heeft genomen om mijn stukjes te lezen op de Stadsweb betreffende de duivensport op Stad. Ik hoop het in 2016 weer te mogen en kunnen doen.

Voor gedetailleerde uitslagen van de kampioenschappen; kijk dan op de site van Samenspel Goeree-Overflakkee, waar ze t.z.t. op te vinden zijn.

P.S. Noteer alvast 28 november 2015 in de agenda. Dan houden we onze jaarlijkse tentoonstelling in ons clublokaal. Ons clublokaal is te vinden als je het pad tegenover de school “de Molenvliet” in gaat. Onderaan naar rechts.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD