StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Aanstaand weekend reist Manege Oostmoer af naar Ravenswaaij (Gelderland), om daar bij Manege Ravenswaaij met maar liefst vier kandidaten deel te nemen aan de kwartfinale van de landelijke FNRS Zitcompetitie. Het zijn amazones Saskia Möhrke, Lisa Pegels, Marieke Vermeulen en Gaby van der Welle, die ieder in hun eigen categorie in de voorrondes meer dan tweehonderd deelnemers achter zich hebben gelaten en zich nu al tot de top 40 van Nederland mogen rekenen.

Vier kandidaten en instructrice
Manege Oostmoer doet met vier kandidaten mee aan de kwartfinale van de landelijke FNRS Zitcompetitie. V.l.n.r. Lisa Pegels op Magic M, Marieke Vermeulen op Oberon, Saskia Möhrke op Mexx en Gaby van der Welle op Ginger. Vooraan Manege Oostmoer-instructrice Esja Moggré. (foto: Myra Lugthart)

Manege Oostmoer heeft ook dit jaar ruiters en amazones weer de gelegenheid geboden in te schrijven voor de landelijke FNRS Zitcompetitie. Die is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! Alle ruiters van 10 jaar en ouder die rijden bij een FNRS-manege, in het bezit zijn van een FNRS-ruiterpaspoort en minstens een F4-diploma, mochten zich inschrijven. En dat gebeurde niet alleen bij Manege Oostmoer, maar bij ruitersportcentra in het hele land – meer dan duizend deelnemers deden mee aan de voorrondes. Iedere deelnemer probeerde een plek in de finale te bereiken. Die wordt op 12 september a.s. verreden tijdens Horse Event in Ermelo.

Maar eerst zijn er dus nog die landelijke kwartfinales, waar Gaby, Lisa, Marieke en Saskia met een grote groep supporters naartoe gaan. Zij zijn stuk voor stuk goede kanshebbers voor doorstroming naar de halve finale en wie weet zelfs de finale, mede dankzij de extra trainingsavonden die door Manege Oostmoer aan hen werden aangeboden. Instructrices Esja Moggré en Elly Mulder-Hanse èn de meiden zelf zien deze volgende ronde vol vertrouwen tegemoet!

Voor meer informatie over de FNRS Zitcompetitie en voor alle uitslagen zie www.fnrsvoorruiters.nl .