StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Sinds het laatste verslagje van juni zijn er een aantal mooie wedstrijden vervlogen, waar ik verderop nog op terug zal komen. Nu eerst de diverse kampioenschappen.

Het eerste kampioenschap van de Vitesse had ik al vermeld: L.J. Visser is Vitessekampioen in de vereniging en 3e in het SZHE (Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden).
De kampioenen van de Midfond en Overnachtfond zijn nu ook bekend. Voor de Dagfond moet er nog één wedstrijd vervlogen worden, maar J.M. Visser kan dit kampioenschap in de vereniging niet meer ontgaan, welke plek het wordt in het SZHE is nog afwachten.
J.M. Visser is Midfondkampioen van de vereniging en 20e in het SZHE. J.C. Wagner is Overnachtfondkampioen van de vereniging en 3e in het SZHE tevens 3e van afd. 5 (Zuid-Holland).

Alhoewel L.J. Visser op de Midfond goed partij heeft gegeven, aan J.M. Visser is hij 2e geworden in de vereniging en 10e in het SZHE. Ditzelfde geldt voor J. Melaard op de Overnachtfond. Hij heeft met J.C. Wagner een mooie strijd geleverd tot de laatste vlucht om het kampioenschap van de vereniging, uiteindelijk werd hij 2e in de vereniging en 4e in het SZHE.

Ook in het samenspel met de grotere vereniging “de Combinatie” uit Middelharnis (wij met 7 en zij met 21 vliegende leden) weren verschillende individuele spelers zich uitstekend. Enkele voorbeelden:
Van de vijf Midfond-vluchten heeft J.M. Visser éénmaal een 1e en 2e prijs en éénmaal een 2e prijs behaald. L.J. Visser heeft tweemaal een 2e prijs behaald. Van de zes Overnachtfond-vluchten heeft J.C. Wagner driemaal een 1e prijs en J. Melaard tweemaal een 2e en tweemaal een 3e prijs behaald. Proficiat mannen.

Mocht je vergeten zijn wat Vitesse, Midfond etc. inhield, lees het stukje van april 2013 dan nog eens terug.

Er zijn ook nog twee uitzonderlijke prestaties geleverd. De eerste is door J.C. Wagner van Bergerac (814 km) die een 1e plek in de vereniging, 2e plek in het SZHE (Samenspel Zuid-Hollandse Eilanden), 8e plek in afd.  5 (Zuid-Holland) en 12e plek Nationaal heeft behaald.
De tweede uitzonderlijke prestatie door J.M. Visser, Nanteuil (307 km): De eerste 8 prijzen in de vereniging, 2e in het SZHE en een 2e en 3e prijs in afd. 5 en tevens overal 9 van de 10 duiven in de prijzen. Dat is 90%, terwijl 25% al goed is.

We zijn ook al met de jonge duiven vluchten begonnen. Deze komen nog moeizaam op gang. Het volgende verslagje kom ik hierop terug, en wie weet wat er verder nog gepresteerd gaat worden.

Vind je het leuk om de uitslagen van de vereniging en het SGO wekelijks te volgen kijk dan op teletekst G.O. pagina 211 en 212 of op je computer de site van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden.