StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Mooi weer, prachtig uitzicht, emoties, grenzen verleggen en een overwinning voor iedereen! De HandbikeBattle in het Oostenrijkse Kaunertal, waar ook Stadtenaar Sjaak van Bergen aan heeft meegedaan, was weer een groot succes. Patiënten, oud patiënten, buddy’s en veel vrijwilligers van Rijndam hebben er een feest van gemaakt. Een welverdiende tweede plaats in het teamklassement was een mooie beloning op maandenlang heel hard trainen.

Teamfoto Rijndam Racers
De Rijndam Racers in het Oostenrijkse Kaunertal, met onder andere Stadtenaar Sjaak van Bergen (geheel rechts in de handbike met Ko Nientje).

De Rijndam Racers hebben maandenlang keihard getraind in Nederland en België om fit te zijn voor de ruim twintig kilometer lange tocht op de Kaunertalergletscherstrasse van Feichten naar de Ochsenalm op 2150 meter hoogte. De Rijndam Racers hebben een welverdiende tweede plaats gewonnen in het overall teamklassement van alle revalidatiecentra van Nederland. Pim van Hekken is derde geworden in de individuele categorie H3 en John Jongeneel ‘Rookie of the Year’, beste nieuwkomer in de tijd van 2 uur en 9 minuten. Uiteindelijk zijn álle deelnemers winnaars. Zij hebben met hun beperking, veelal een dwarslaesie of amputatie, een topprestatie neergezet. Alle handbikers en hun buddy’s hebben de finish bereikt.

Handbiker John Jongeneel: “Met een kop vol en pijn in heel m’n sodemieter kijk ik terug op een van de meest bizarre weken uit m’n leven.”

De handbikers staan niet alleen. Zij zijn bijgestaan door hun buddy’s en vrijwilligers. De buddy’s, medewerkers van Rijndam, hebben hen soms de berg op geschreeuwd. “Kom op! Trekken, duwen, trekken, duwen”. Dit én het vooruitzicht familie en vrienden van veel handbikers bovenaan de berg te zien die met smart op hen stonden te wachten, heeft de handbikers de kracht gegeven om door te gaan.

Buddy’s Henk den Besten, wondspecialist en Martin Smeulers, arbeidsdeskundige vergeten de HandbikeBattle 2015 niet snel: “Een ontzettend toffe en zware week, met een lach en een traan. Ik ben er vol van en telkens komen er flarden voorbij.”

De Rijndam Racers maken zich op voor de HandbikeBattle 2016. Kijk voor meer informatie op www.handbikebattle.nl, www.rijndam.nl of volg de Rijndam Racers op Facebook.