StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Manege Oostmoer heeft bij de regiofinale van de landelijke FNRS Zitcompetitie wederom een resultaat behaald om trots op te zijn: bij Manege Thielen in Tilburg zijn alle Oostmoerkandidaten in de hoogste regionen van hun categorie geëindigd en vier van hen mogen door naar de kwartfinales. Het zijn Saskia Möhrke, Lisa Pegels, Marieke Vermeulen en Gaby van der Welle. De twaalf deelnemende amazones hebben er bovendien gezamenlijk voor gezorgd dat Manege Oostmoer de concurrerende manegebedrijven uit de regio achter zich heeft gelaten en voor maar liefst de zevende keer de titel 'Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio' binnensleepte!

Groepsfoto amazones
Manege Oostmoer heeft in de landelijke FNRS Zitcompetitie voor maar liefst de zevende keer de titel 'Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio' in de wacht gesleept! Staand v.l.n.r. Marieke Vermeulen, Linda van Veen-Kamp, Ashley van der Oost, Saskia Möhrke, Lisa Pegels, Kim van Pelt en Francis Rietveld. Vooraan v.l.n.r. Willemijn van der Boom, Marit Grinwis, Gaby van der Welle en Jasmijn Pulleman (op de foto ontbreekt Eline Jelier) (foto: Nienke Waaijer)

Manege Oostmoer heeft ook dit jaar ruiters en amazones de gelegenheid geboden in te schrijven voor de landelijke FNRS Zitcompetitie. Die is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! Alle ruiters van 10 jaar en ouder die rijden bij een FNRS-manege, in het bezit zijn van een FNRS-ruiterpaspoort en minstens een F4-diploma, mogen zich inschrijven. En dat gebeurt dan bij ruitersportcentra in het hele land – meer dan duizend deelnemers strijden om een plek in de finale, die verreden wordt tijdens Horse Event in Ermelo.

Maar eerst zijn er straks in september nog de landelijke kwartfinales. De vier amazones die hierbij voor Manege Oostmoer uit gaan komen, reizen - samen met vele supporters! - dan af naar Manege Ravenswaaij in Ravenswaaij (Gelderland). Gaby, Lisa, Marieke en Saskia zijn stuk voor stuk goede kanshebbers zijn voor doorstroming naar de halve finale en wie weet zelfs de finale, mede dankzij de extra training die door Manege Oostmoer aan hen wordt aangeboden. Instructrices Esja Moggré en Elly Mulder-Hanse èn de meiden zelf zien het traject vol vertrouwen tegemoet!

Voor meer informatie over de FNRS Zitcompetitie en voor alle uitslagen zie www.fnrsvoorruiters.nl.