In april had ik beloofd iedere maand een verslag te doen van het vliegseizoen van P.V. de Rode Duif. Het is nu juni en in mei hebben jullie geen verslagje gezien op de StadsWeb. Dit komt omdat de duivensport dit jaar moeizaam van start ging. Koud en droog weer en ’s zaterdags regen, zodat er verschillende wedstrijden werden uitgesteld of werden ingekort. Het ging dus anders dan gepland.

Maar begin juni kunnen we toch het eerste kampioenschap vermelden. L.J. Visser heeft zijn broer J.M. Visser nipt met 0,8 punt over vier Vitesse wedstrijden verslagen.

Vitessekampioen:
L.J. Visser 1e en 5e in het SZHE (samenspel Zuid-Hollandse Eilanden circa 200 deelnemers)
J.M. Visser 2e en 15e in het SZHE

De Midfond en Dagfond zijn zo halverwege het programma.
Op de Midfond gaat de strijd ook tussen de broers J.M. en L.J. Visser. En zij strijden ook nog voor een goede plaats bij het SZHE. Op de Dagfond gaat het dit jaar wat minder voor de duivenmelkers van Stad t.o.v. de spelers in het SZHE.

Bij de Overnachtfond vluchten is zaterdag de 1e wedstrijd uit Agen gevlogen. Op deze vlucht met een afstand van 880 km hebben verschillende Stadtenaren zich van hun beste kant laten zien. Er deden op deze lange afstandvlucht 25 duiven mee in vereniging en 261 in het SZHE verband.
J.C. Wagner had op deze vlucht de 1e en 3e in de ver. en de 2e en 8e prijs in het SZHE.
J. Melaard deed het niet veel minder en had de 2e, 4e en 6e in de ver. en de 4e en 14e in het SZHE.
Th. Van Stralen pakte de 5e prijs in de ver. en een mooie 22e in het SZHE.
Proficiat mannen en ga zo door.

Mocht je vergeten zijn wat Vitesse, Midfond etc. inhield, lees dan het stukje van april 2013 nog eens terug.

Ook in het samenspel met de grotere vereniging “de Combinatie” uit Middelharnis (wij met 7 en zij met 21 vliegende leden) spelen we ons partijtje mee. Wekelijks zit er iemand van onze vereniging bij de eerste 10 prijzen. De gezamenlijke uitslag is toch wel een meerwaarde, omdat als kleine vereniging op een vlucht soms maar enkelen inkorven. Nu kun je je toch meten met meerdere goede spelers, zoals L. Barendrecht, Cor-Jan Tiggelman, R. van de Bos en niet te vergeten de fondmannen J.Polder en P. de Vogel. Voor de meeste lezers zullen het onbekende namen zijn, behalve als je de duivensport volgt via de op ieder verslag aangegeven link in de laatste alinea.

Dit is het nieuws wat ik op dit moment kan brengen van onze vereniging. De kop is er af en de komende tijd staan er hele mooie vluchten (indien het weer meewerkt) op het programma. T.z.t. hoop ik hierop met goede berichten terug te komen. Wie weet wat er nog gepresteerd gaat worden in b.v. de afdeling West (Provincie Zuid-Holland) of op nationaal niveau.

Kortom wil je het presteren van de leden van de vereniging “De Rode Duif” volgen, lees dan deze verslagen.
Vind je het leuk om de uitslagen van de vereniging en het SGO wekelijks te volgen kijk dan op teletekst G.O. pagina 211 en 212 of op je computer de site van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD