StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Op zaterdagavond 2 mei 2015 kunnen geïnteresseerden kennismaken met de mensport. Er wordt dan bij Manege Oostmoer een gevarieerde en gratis thema-avond georganiseerd, waarbij iedereen van harte welkom is.

koetsier Marianne Kranendonk en groom Francis Rietveld
Zaterdag 2 mei 2015 gratis thema-avond 'mennen' bij Manege Oostmoer. Op de foto koetsier Marianne Kranendonk en groom Francis Rietveld (foto: Myra Lugthart)

"We zien elke dag al die vaders en moeders die wekelijks met hun dochter of zoon meekomen naar paardrijles", zegt Romy Deul, instructrice bij de Stadse vijfsterren-manege en zelf enthousiast beoefenaar van de mensport. "Daar zullen vàst mensen tussen zitten die het misschien zelf ook wel leuk zouden vinden om met een paard om te gaan, maar de stap om erop te klimmen nu net weer te groot vinden. Mennen is wat dat betreft iets toegankelijker."

"Voor die ouders, maar ook om het grote publiek eens kennis te laten maken met deze tak van paardensport, hebben we de thema-avond 'mennen' bedacht. We gaan een demonstratie en clinic enkelspan rijden geven en workshops 'in- en uitspannen'. Bovendien kan er ingestapt worden in onze nieuwe paardentram voor een rondje door de omgeving, waarbij dan meteen uitleg gegeven zal worden over de praktische zaken die horen bij het met een aanspanning rijden op de openbare weg. Om zes uur gaan we beginnen - belangstellenden worden ontvangen in de kantine. Overigens: het programma is dan wel gratis, maar consumpties zijn voor eigen rekening. Van tevoren aanmelden mag natuurlijk, maar hoeft niet. We hopen dat er zaterdagavond veel mensen naar deze men-avond komen. Ik heb zelf zoveel lol met mijn eigen paardje als we aangespannen rijden - zulk plezier gun ik iedereen!", besluit Romy lachend.