Het vliegseizoen 2015 gaat weer van start. De bedoeling van deze stukjes is om Stad op de hoogte houden van het presteren van onze gevleugelde vrienden.

Zaterdag j.l. d.d. 11-04-2015 is het vliegseizoen weer van start gegaan. De eerste vlucht was Duffel (ca73 km België). Enkele leden van onze vereniging, die niet meer mee speelden met de vluchten, hebben weer een hok gebouwd en gaan weer mee spelen, wat onze vereniging weer een positieve impuls geeft.

Onderstaand wil ik de vliegende leden van dit moment voorstellen:

P. v. Gurpprammaspeler
K. Klinkovernachtfond
Joh. Kwistovernachtfond
J.D. Melaardovernachtfond
J. Melaardovernachtfond
D. Pieterse (jeugdlid)programmaspeler
B. Schuurmanprogrammaspeler
T. van Stralenovernachtfond
J.C. Wagnerovernachtfond
J.M. Visserprogrammaspeler
L.J. Visserprogrammaspeler

In het stukje van april 2013 heb ik uitleg gegeven over de diverse kampioenschappen. Mocht je het zijn vergeten lees het stukje van april 2013 dan nog eens terug.

We zijn een kleine vereniging en er doen soms maar enkele leden op een bepaalde vlucht mee. Het bestuur heeft daarom gesprekken gevoerd met vereniging “de Combinatie” uit Middelharnis om een gezamenlijke uitslag te maken, zodat we ons kunnen meten met de grotere vereniging uit Middelharnis. Hij lijkt mij dan ook leuker om die gezamenlijke uitslag in het verslagje te vermelden, i.p.v. onze verenigingsuitslag, zodat je kunt lezen hoe onze leden zich verweren tegen de grotere broer uit Middelharnis. Dat houdt wel in dat je dan wat onbekende namen zult tegenkomen, dat zijn dan onze vrienden uit Middelharnis.

Ook het SGO (samenspel goeree overflakkee) is gewijzigd. Dit is nu geworden SZHE (samenspel Zuid Hollandse eilanden), omdat ook het eiland Voorne en Putten er bij is gekomen. Hiermee is het Samenspel wel interessanter geworden, omdat het ledental hiermee van ca. 190 naar ca 250 is gegaan. Hoe onze leden het doen in dit samenspel, zal ook worden meegenomen in het verslagje.

En wie weet wat er nog gepresteerd gaat worden in de afdeling West (Provincie Zuid-Holland) of op nationaal niveau. Mocht dat zo zijn zal dat ook zeker worden vermeld in het verslagje.

Na het einde van ieder kampioenschap wil ik weer proberen in een kort verslag weer te geven hoe een en ander is verlopen en hoe de eindstand is geworden, zowel in de vereniging als in het Samenspel.

Kortom wil je het presteren van de leden van de vereniging “De Rode Duif” volgen, lees dan de verslagen, zo is op dit moment het idee, om vanaf april tot september iedere maand een verslagje op Stadsweb te zetten.

Vind je het leuk om de uitslagen van de vereniging en het SGO wekelijks te volgen kijk dan op teletekst G.O. pagina 211 en 212 of op je computer de site van Samenspel Zuid Hollandse Eilanden.

Stad aan 't Haringvliet

VOOR EN DOOR STADTENAEREN!

VRIJWILLIGERS GEZOCHT OP STAD!

🡢

Uitgelicht

Ko Nientje

Veel dorpsgenoten hebben al foto’s gemaakt van Ko Nientje. Kijk hier op een wereldkaart waar Ko Nientje allemaal al is geweest.

Dit keer ligt Ko Nientje met een lading schroot uit Beverwijk in Jorf Lasfar, Marokko. Helaas mag Ko Nientje de wal niet op.

Alle foto's kunt u terug kunnen vinden in het fotoboek.

STAD MEER DAN DROAG BRÔÔD