StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Vorig jaar hebben de Koninklijke Nederlandse Hippische Sportfederatie (KNHS) en de Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS) het landelijke buitenrijplatform 'Enjoy the Ride' in het leven geroepen. 'Enjoy the Ride' staat voor onbezorgd buitenrijden in de mooiste gebieden van Nederland. Paardenliefhebbers zullen zich herinneren dat er al eenmaal zo'n rit is verreden op Goeree-Overflakkee; dat was in oktober 2014 op de kop van het eiland. Ruiters en aanspanningen kunnen nu volgens hetzelfde concept de Stadse polders gaan verkennen, want Manege Oostmoer opent het buitenrijseizoen van 2015 met een 'Enjoy the Ride'-rit op zaterdag 4 april 2015!

Twee ruiters
Zaterdag 4 april 2015 'Enjoy the Ride' voor ruiters en aanspanningen op de ruiterroutes vanaf Manege Oostmoer - voorop Elly Mulder-Hanse op Tornado en achter haar Jacoline Spiessens (Achterdijk) op Mossenia P op ruiterroute ‘De Vliegers’ (foto: archief Myra Lugthart)

Ruiter- en menroutes
"Erg leuk dat Manege Oostmoer deze rit op de evenementenkalender heeft kunnen zetten", zegt instructrice Christina Troost. "Toen we hoorden van 'Enjoy the Ride' hebben we met het team meteen de mogelijkheden bekeken en voorbereidingen getroffen voor deze openingsrit. In aansluiting op ons manegeterrein zijn tenslotte twee prachtige ruiter- en menroutes aangelegd en we gunnen het alle paardeneigenaren om daarvan te genieten!".

"Je kunt op die zaterdag 4 april uit twee routes kiezen: de 15 km en de 24 km. Beide routes starten vanaf Manege Oostmoer en zijn helemaal gemarkeerd, verdwalen is onmogelijk!", lacht Christina. "Op de website van de KNHS wordt onze rit mooi omschreven: 'na het verlaten van het terrein ontdek je via de ruiterpaden het typische Goeree-Overflakkee, met z'n polderlandschap van dijken, uitgestrekte akkers, kreken en kleine boselementen'. Gezien de datum zouden er misschien ook nog wel bloeiende tulpenvelden te bewonderen kunnen zijn!", voegt Christina er hoopvol aan toe. "Onderweg hebben we een kleine stop ingelast, met een drankje en een versnapering. En terug op de manege kunnen de deelnemers aanschuiven voor de lunch - ook die is bij de prijs inbegrepen."

Wie kan er meedoen?
"Iedereen van 12 jaar of ouder en met een eigen paard of pony kan meedoen aan de rit, je hoeft geen lid te zijn van de KNHS. Er wordt gestart in groepjes of individueel en je rijdt de rit in je eigen tempo. Bij inschrijving kun je aangeven met wie je graag samen in een groep wilt. Onze trouwe bezoekers zullen overigens wel even moeten opletten bij inschrijven!", waarschuwt Christina. "Iedereen is zó gewend om rechtstreeks bij ons op de manege zelf aan te melden, maar bij dit landelijk georganiseerde evenement kan dat helaas echt niet. Als je mee wilt doen aan 'Enjoy the Ride', moet je even de moeite nemen om een gratis account aan te maken op www.mijnknhs.nl en vervolgens in te loggen en aan te melden."

Twee ruiters
Zaterdag 4 april 2015 'Enjoy the Ride' voor ruiters en aanspanningen op de ruiterroutes vanaf Manege Oostmoer - op de foto v.l.n.r. Rowena Koster, Melissa van Loon, Ada Bout en Korné Bout (foto: Henk Kieviet jr.)

"Als je in het bezit bent van een Ruiter- of Koetsiers-/Menbewijs, een startpas of een FNRS Ruiterpaspoort, of als je individueel KNHS-lid bent, dan betaal je €20,00 voor deze rit", zegt Christina. "Overige deelnemers betalen €25,00, voor grooms zijn de kosten €10,00 en voor iedereen is de lunch bij de prijs inbegrepen. Vragen over dit evenement mogen natuurlijk altijd gesteld worden! Kom dan gezellig even bij ons langs, of stuur een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. of post een privébericht op Facebook/manegeoostmoer. We kijken ernaar uit om véle 'Enjoy the Ride'-deelnemers op het terrein van Manege Oostmoer te verwelkomen!"

Voor meer informatie zie www.mijnknhs.nl.