StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Voor Adrie en Henk Kieviet, eigenaren van de Stadse vijfsterren FNRS-manege, was de 36e verjaardag van hun mooie familiebedrijf aanleiding om weer eens flink uit te pakken en het grote publiek gelegenheid te bieden alle facetten van Manege Oostmoer van nabij te bekijken.

Pony en ruiter in actie
Succesvolle Open Dag bij Manege Oostmoer, met vele activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud, waaronder een demonstratie van Monique Versaevel van de Mounted Game. (foto: Myra Lugthart)

"We vonden het een goed idee om ter gelegenheid van onze verjaardag weer eens een open dag te organiseren", vertelt Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer - red.), "en zodoende iedereen die dat leuk vindt, de kans te geven een uitgebreide inkijk in ons bedrijf te geven. Per week hebben we ruim 500 klanten in de manegelessen en daarbij hebben we ons dagelijkse bezoek van onze vele pensionklanten. Zo'n open dag geeft al die vaste bezoekers nèt een beetje meer inzage in ons bedrijf en voor alle nieuwe bezoekers was het hopelijk een verrassende en aangename kennismaking met onze manege!"

"Met ons hele Oostmoerteam en véél vrijwilligers, plus een groot aantal aan onze manege gerelateerde bedrijven en niet te vergeten alle ruiters, koetsiers en rijdieren, zijn we erin geslaagd om van 10 tot 17 uur een gevarieerd programma te bieden", vervolgt Henk. "Kleine bezoekers konden ponyrijden, met de huifkar mee, iets moois laten maken bij de ballonnenclown, zich laten schminken, de speurtocht doen of zich uitleven op het springkussen. Iedereen kon achter de schermen kijken bij het ruiterkamp, in de stallen, bij de lessen die gewoon op deze dag doorgingen, noem maar op. En ondertussen was er een constante voorstelling in de buitenmaneges, variërend van obstakeltraining, vrijheidsdressuur, springclinic, zitcompetitie, vaardigheidstraining, mounted games, mennen, carrouselrijden, pas de deux, kür op muziek, tot een demonstratie op ZZ-licht dressuur-niveau en een demonstratie door een internationaal springruiter!"

"Al met al kijken we terug op een zeer geslaagde dag", zegt Henk. "Ons bedrijf lag er tot in de puntjes verzorgd bij, we hebben veel complimenten gekregen en heel belangrijk: we hebben heel de dag lachende gezichten op ons terrein gezien! We zijn in onze opzet geslaagd: bezoekers een mooi verjaardagsfeestje bieden!"


Aanspanning
Succesvolle Open Dag bij Manege Oostmoer, met vele activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud, waaronder de men-instructie door Piet Struik - voor de kar staat Sunor (foto: Myra Lugthart)
Springruiter Bas Knijff
Succesvolle Open Dag bij Manege Oostmoer, met vele activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. Een van de publiekstrekkers was internationaal springruiter Bas Knijff, die hier met Bella's Heartbreaker met gemak over een hindernis van 1.55 m hoog springt. (foto: Myra Lugthart)


Luchtfoto
Succesvolle Open Dag bij Manege Oostmoer, met vele activiteiten en bezienswaardigheden voor jong en oud. (foto: Myra Lugthart)