StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Manege Oostmoer heeft bij de regiofinale van de landelijke FNRS Zitcompetitie weer een resultaat behaald om trots op te zijn: bij Manege 't Zandeind in Riel (Brabant) zijn alle Oostmoerkandidaten in de hoogste regionen van hun categorie geëindigd en drie van hen mogen door naar de kwartfinales. Het zijn Kim van Pelt, Saskia Möhrke en Ashley van der Oost. Ashley presteerde het ook nog eens om het dagrecord op haar naam te schrijven! De twaalf deelnemende amazones hebben er bovendien gezamenlijk voor gezorgd dat Manege Oostmoer de concurrerende manegebedrijven uit de regio wederom achter zich heeft gelaten en voor maar liefst de zesde keer de beker voor 'Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio' heeft binnengehaald!

Drie amazones
Drie amazones (die er medeverantwoordelijk voor waren dat Manege Oostmoer voor maar liefst de zesde keer de titel 'Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio' in de wacht sleepte) vertegenwoordigen de Stadse vijfsterrenmanege bij de landelijke kwartfinales van de FNRS Zitcompetitie, die aanstaand weekend gehouden wordt bij Manege Thielen in Tilburg: v.l.n.r. Kim van Pelt, Oostmoerinstructrice Esja Moggré, Ashley van der Oost en Saskia Möhrke. (foto: Myra Lugthart)

Manege Oostmoer heeft ook dit jaar ruiters en amazones de gelegenheid geboden in te schrijven voor de landelijke FNRS Zitcompetitie. Die is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! Alle ruiters van 10 jaar en ouder die rijden bij een FNRS-manege, in het bezit zijn van een FNRS-ruiterpaspoort en minstens één keer een F-proef hebben gereden, mogen zich inschrijven. En dat gebeurt dan bij ruitersportcentra in het hele land – meer dan duizend deelnemers strijden om een plek in de finale, die straks verreden wordt in het mekka van de paardensport: het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne.

Maar eerst zijn er aanstaand weekend nog de landelijke kwartfinales. De drie amazones die hierbij voor Manege Oostmoer uit gaan komen, reizen - samen met vele supporters! - af naar Manege Thielen in Tilburg. Ashley, Kim en Saskia zijn stuk voor stuk goede kanshebbers zijn voor doorstroming naar de halve finale en wie weet zelfs de finale, mede dankzij de extra training die door Manege Oostmoer wekenlang aan hen werd aangeboden. Instructrices Esja Moggré en Elly Mulder-Hanse èn de meiden zelf zien het traject vol vertrouwen tegemoet!