StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Met nog enkele jonge duiven vluchten en de navluchten zijn we bijna aan het eind van het vliegseizoen. De laatste loodjes wegen meestal het zwaarst, de duiven gaan ruien. In het stukje van april heb ik aangegeven bij een uitzonderlijke prestatie een geheel stuk te wijden aan de duif en zijn coach. Een heel stuk gaat het niet worden, maar J.C. Wagner heeft een geweldig resultaat behaald op de Overnachtfond vlucht vanuit Cahors. Verderop in het stukje zal ik er iets meer over vertellen.

Diverse kampioenen van de Midfond, Dagfond en Overnachtfond zijn bekend, de Vitesse-kampioenen waren al vermeld in het stukje van juni.

Bij de Midfond ging de strijd tot de laatste vlucht tussen de broers J.M. Visser en L.J. Visser. L.J. Visser stond de laatste vlucht met 2,3 punt voor, maar het mocht niet baten. Al vlogen beiden met hun duiven deze laatste vlucht vanuit Nanteuil (307 km) niet best, de laatste vlucht pakte J.M. Visser drie duiven voor L.J. Visser. Zodoende ging het kampioenschap Midfond aan L.J. Visser zijn neus voorbij en werd J.M. Visser Midfond kampioen in de vereniging en 13e in het SGO (samenspel Goeree-Overflakkee) en L.J. Visser 2e in de vereniging en 17e in het SGO.

Op de Dagfond heeft J.M. Visser als enige van onze vereniging meegedaan. Hij werd op de Dagfond 7e in het SGO.

De Overnachtfond -waar vorig jaar meerdere malen triomfen werden behaald, met als topper het kampioenschap Noord– en Zuidholland door J.C. Wagner- was het dit jaar een matig seizoen voor de fondspecialisten. J.C. Wagner is Overnachtfondkampioen in de vereniging en 3e in het SGO. Bij de Superfond J.D. Melaard 8e in het SGO. Een eervolle vermelding geef ik aan J. Melaard die tegenwoordig in Ooltgensplaat woont. Hij vloog met eerstejaars duiven op die zware fondvluchten en pakte goed zijn prijzen. We zien uit naar volgend jaar.

Wat ik al schreef, het was een matig seizoen voor de fondspecialisten maar met een geweldige afsluiting voor J.C. Wagner, Cahors (867 km) d.d. 26-07-’14. De laatste Overnachtfondvlucht pakte zijn 08-1497488, een duivin, de 1e in de vereniging, 1e in het SGO, 1e in Rijnmond, 2e Rayon west, 5e Zuid-Holland en 7e Nationaal. Dit was niet haar eerste prestatie dit jaar. Agen (998 km) d.d. 06-06-’14 vloog zij een 1e in de vereniging en een 2e in het SGO en een 8e in Rijnmond. Door deze prestaties van deze geweldige duivin, werd zij 1e duifkampioen in de vereniging en 2e duifkampioen van het SGO van de Overnachtfondvluchten.

In het stukje van september komen de jonge duiven en de navluchten aan bod. Wie weet volgt er nog iets moois. September weten we het en dan zit het seizoen er al weer op.
Dan sluit ik nu af. In september horen jullie meer in het volgende stukje.

Voor gedetailleerde uitslagen van de vluchten verwijs ik je naar de volgende mogelijkheden: teletekst pagina’s G.O. pagina 211 en 212 of op de site van Samenspel Goeree-Overflakkee.