StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Afgelopen zaterdag 07-06-2014 waren er drie vluchten, de laatste Vitesse vlucht, de tweede Dagfond- en de eerste Overnachtfond-vlucht. De Vitesse vlucht was vanuit Peronne (221 km), net in Frankrijk. Nu de Vitesse vluchten achter de rug zijn kan de definitieve stand worden opgemaakt.
In onze vereniging hebben wij zoals je hebt kunnen zien in het eerste stukje twee programmaspelers J.M. Visser en L.J. Visser en beiden hebben zich goed verweerd in de Flakkeese competitie het SGO (samenspel goeree-overflakkee). J.M. Visser is Vitessekampioen geworden in de vereniging en 2e in het SGO en L.J. Visser 4e in het SGO. Geconcludeerd kan worden dat onze vereniging het goed heeft gedaan in het SGO met circa 115 vliegende leden op deze discipline.

De tweede Dagfond was vanuit Bourges (533 km), waarop J.M. Visser alleen van de vereniging heeft meegedaan en een 49e plaats (van de 959 duiven) behaalde in het SGO.
Tevens was zaterdag de eerste Overnachtfond-vlucht vanuit Agen (882 km). De duiven van de fondspecialisten waren op de Vitesse-vluchten goed opgeleid. De eerste duif was voor J.C. Wagner en dit was een 2e plaats (van de 167 duiven) in het SGO, J. Melaard een 6e plaats in het SGO, J.D. Melaard een 13e plaats in het SGO en Th. v. Stralen pakte iets te laat maar dan achter elkaar 4, goed voor een 15e en 25e plaats en twee net na de prijzen in het SGO.

De carrousel draait nu op volle toeren. Op bijna alle disciplines wordt nu gevlogen. Zaterdag a.s. (13-06-2014) voor de Overnachtfond-spelers St. Vincent (988 km) Voor de Programma-spelers Nanteuil le Haudouin (307 km) en een opleervlucht voor de jonge duiven (deze telt nog niet mee voor kampioenschap) vanuit Essen-Nispen (30 km).

Op dit moment wil ik het hierbij laten en tot horens in het volgende stukje medio augustus, dan hoop ik de kampioenen van de disciplines Midfond, Dagfond en Overnachtfond bekend te kunnen maken.

Wil je de uitslagen van de vluchten gedetailleerd volgen, verwijs ik je naar de volgende mogelijkheden, teletekst pagina’s G.O. pagina 211 en 212 of op de computer de site van Samenspel Goeree-Overflakkee.