StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Na de grote belangstelling voor de Free-Running clinics die wij in november 2013 en maart 2014 verzorgden voor Sportteam GO en de snelle groei van de bestaande lesgroep op maandag, start Gymvereniging MH-SD op 14 april 2014 met haar 2e Free-Running lesgroep in hal 1 van de Staver. De nieuwe lesgroep is van 16:15 tot 17:15 uur en bedoeld voor kinderen in de leeftijd van 9 t/m 12 jaar. De bestaande lesgroep van 19:30 tot 20:30 uur is vanaf 14 april bedoeld voor kinderen vanaf 13 jaar. De contributie is slechts € 11,00 per maand voor deelnemers tot 16 jaar en € 12,50 per maand voor deelnemers van 16 jaar en ouder.

Free-Running is een uitdagende en leuke sport waarin het hoofddoel is om tijdens het rennen allerlei obstakels te overwinnen. Denk bijvoorbeeld aan hekjes, muurtjes, trappen en stangen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van diverse technieken zoals Springen (Precision Jumps, Vaults), Rollen (Parkour Rolls), Salto's (Flips, Backflips and Sideflips), en Klimmen (Wall Climbing).
Het mooie van Free-Running is dat de deelnemers de in de zaal geleerde technieken zelfstandig buiten kunnen oefenen. Daar ligt ook de oorsprong van deze energieke sport: ga zo snel mogelijk van punt A naar punt B in een stad/dorp en probeer daarbij een rechte lijn te volgen en de obstakels die je onderweg tegenkomt te overwinnen, natuurlijk zonder daarbij verboden of privéterreinen te betreden.
Klik HIER om een filmpje te bekijken met enkele basis moves uit het Free-Running.

Wil jij ook kennismaken met deze stoere sport? Kom dan op maandag naar hal 1 van de Staver en doe gratis en vrijblijvend 2 proeflessen mee!

Aanmelden voor deze lesgroepen kan via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. onder vermelding van “Free-Running Sommelsdijk”, of via de knop “Inschrijven” op www.mh-sd.nl. Voor vragen/meer informatie kun je bellen met 0641945422.
De 13+ groep heeft zijn eigen facebookpagina: www.facebook.com/FreerunningFlakkee


Collage Free-Running in de Staver