StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Het vliegseizoen 2014 gaat bijna weer van start. April gaat het vliegseizoen weer beginnen. Om precies te zijn: zaterdag 12 april 2014 is de start uit Duffel (België).

Jan Wagner met duif
Klik op de foto voor een reportage over de uitzonderlijke prestatie van Jan Wagner in het seizoen 2013 in het maandblad Topwings.

Er is een terugloop in het ledenbestand. Dat is jammer. We hebben nu geen vliegende jeugdleden meer (de toekomst) en zo wordt het steeds moeilijker om de vereniging in stand te houden.

Onderstaand de vliegende leden van dit moment:

K. Klink overnachtfond
Joh. Kwist overnachtfond
J.D. Melaard overnachtfond
J. Melaard overnachtfond
T. van Stralen overnachtfond
J.C. Wagner overnachtfond
J.M. Visser programmaspeler
L.J. Visser programmaspeler

In het stukje van april 2013 heb ik uitleg gegeven over de diverse kampioenschappen. Mocht je het zijn vergeten lees het stukje van april 2013 dan nog eens terug.

We zijn een kleine vereniging en er doen soms maar één of twee leden op een bepaalde vlucht mee. Daarom betrek ik er een groter verband als het SGO (Samenspel Goeree Overflakkee) bij. Na het einde van ieder kampioenschap wil ik weer proberen in een kort verslag weer te geven hoe een en ander is verlopen en hoe de eindstand is geworden.

Kortom, er zal wat meer worden bericht over het presteren van onze leden in het SGO-verband. Tevens is er een verenigingscompetitie tussen alle verenigingen op ons eiland. In mijn stukjes zal ik het presteren van onze vereniging in deze competitie meenemen.

Samenspel Goeree-Overflakkee bestaat uit de volgende verenigingen welke in de competitie spelen:

1.De LuchtbodeHerkingen
2.De TrekvogelsOuddorp
3.P.V. De ReisduifSommelsdijk
4.De CombinatieMiddelharnis
5.De Rode DuifStad aan ’t Haringvliet
6.De Blauwe DuifAchthuizen
7.P.V. StormvogelsOude-Tonge
8.De ZwaluwOoltgensplaat
9.P.V. de SnelpostDirksland

Het ledenaantal van bovengenoemde verenigingen is circa 190 leden.

Bij uitzonderlijke prestatie, b.v. een Teletekst-vermelding (dat betekent een vroege prijs nationale) of een eerste in afd. 5 (dat betekent een eerste van Zuid-Holland), wordt een stukje geheel gewijd aan de duif en zijn coach.

Vind je het leuk om de uitslagen van de vereniging en het SGO wekelijks te volgen kijk dan op teletekst G.O. pagina 211 en 212 of op je computer de site van Samenspel Goeree Overflakkee.

P.S. Als bijlage bij dit stukje de reportage van de uitzonderlijke prestatie van Jan Wagner in het seizoen 2013, welke in het maandblad Topwings heeft gestaan, een magazine voor postduivenliefhebbers in Nederland.