StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zaterdag 30 november 2013 organiseerde PV de Rode Duif te Stad aan ’t Haringvliet haar jaarlijkse postduivententoonstelling. In tegenstelling tot voorgaande jaren niet in ’t Trefpunt, maar in het eigen verenigingsgebouw.

Elke liefhebber heeft 4 duiven ingezet, oude doffer, jonge doffer, oude duivin en jonge duivin. Deze duiven zijn zaterdagmorgen gekeurd. De winnaar van het schoonste viertal is het jongste lid van de vereniging geworden, nl. Rowan van Gurp voor J.D. Melaard & Zn die 2e werd en Th. van Stralen als 3e. Zaterdagavond was het verenigingsgebouw voor iedereen toegankelijk. Iets na 19.00 uur kwamen de eerste bezoekers en al snel liep het hele gebouw vol.

Een gezellige drukte. Het Rad van Avontuur draaide voor mooie prijzen; als vleesschotels, rollades, droge worsten, waardebonnen, haan, boterletters en duivenvoer.

Ook kon de leeftijd worden geraden van 6 duiven. Van de ruim 120 pogingen, waren er 3 goede antwoorden. Uit deze 3 werd Jan Melaard als winnaar getrokken en hij kreeg een mooie vleesschotel.

De door diverse gerenommeerde duivenliefhebbers uit de regio geschonken bonnen voor eieren of jonge duiven werden via internet verkocht. Vanaf deze plaats bedankt PV de Rode Duif de schenkers van deze bonnen en ook de kopers hiervan voor het steunen van de vereniging.

Ook wil de vereniging alle bezoekers bedanken voor hun aanwezigheid en inbreng. Ook een woord van dank aan de sponsors te weten: an Gurp vof onderhouds- en timmerbedrijf, Rozima Hoveniers, Agrimarkt, slagerij Buth, JMH Maatschap van Adviseurs.

Bestuur en leden kunnen terugkijken op een gezellige en geslaagde tentoonstelling.

Tot volgend jaar.