StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

In augustus schreef ik dat er nog maar enkele vluchten te gaan waren en in september terug zou komen op de behaalde kampioenschappen. De wedstrijden zijn gespeeld en we kunnen nu het stukje van april, waar uitleg wordt gegeven over de kampioenschappen van diverse disciplines, gaan invullen.

Voor dat we dat gaan doen allereerst nog de resultaten van de laatste vluchten van de natour:
Menen (128 km) en Peronne (221 km).

Menen J.M. Visser 1e ver. en 75e SGO (samenspel Goeree-Overflakkee)
Peronne J.M. Visser 1e ver. en 114e SGO

Dan gaan we nu het stukje van april invullen:

 • Vitesse (korte afstand 70 tot 250 km)
  De winnaar J.M. Visser is: Vitessekampioen en 7e SGO.
 • Midfond (midden lange afstand 300 / 400 km)
  De winnaar J.M. Visser is: Midfondkampioen en 9e SGO.
 • Dagfond (lange afstand 400 / 700 km)
  De winnaar J.M. Visser is: Dagfondkampioen en 10e SGO.
 • Overnachtfond (super lange afstand tot 1100 km)
  De winnaar J.C. Wagner is: Overnachtfondkampioen en zie alinea hieronder.

J.C. Wagner is niet alleen Overnachtfondkampioen van de verenigingen, maar ook van Samenspel Goeree-Overflakkee, van Rijnmond, Afdeling 5 en van Zuid- en Noord-Holland. Een geweldige prestatie.
Wie doet hem dit na?

De duivencoach die de meeste punten heeft verzameld op de disciplines Vitesse, Midfond, Dagfond en een tweetal Overnachtvluchten is kampioen oude duiven de winnaar is J.M. Visser en 9e SGO en 9e Rijnmond.

Er zijn ook de vluchten met de jonge duiven (duiven die dit jaar geboren zijn). Zij vliegen van 70 t/m 400 km. Degene, die deze vluchten de meeste punten verzameld is kampioen jonge duiven de winnaar is J.M. Visser en 8e SGO.
Op de voet gevolgd door L.J. Visser en 10e SGO.

Daarna komen nog de navluchten. Dit zijn een aantal korte vluchten (70 / 200 km). Daarop mogen zowel jonge als oude duiven door elkaar gespeeld worden. Hier strijd je voor het kampioenschap navluchten de winnaar is J.M. Visser en 18e SGO.

Wie de meest punten heeft met de oude-, en jonge duiven is Generaal kampioen de winnaar is J.M. Visser en 7e SGO en 12e Rijnmond.

Het vliegseizoen 2013 zit er op. Wie weet tot volgend jaar april als het vliegseizoen 2014 start.
Een ieder die de duivensport heeft gevolgd via deze stukjes of op onderstaande teletekstpagina c.q. site Samenspel Goeree-Overflakkee hartelijk dank daarvoor.

Voor een gedetailleerde uitslag van bovenstaande vluchten verwijs ik je naar de volgende mogelijkheden, teletekst pagina’s G.O. pagina 211 en 212 of op de computer de site van Samenspel Goeree-Overflakkee (www.samenspelgo.nl/home/).

P.S. Noteer alvast 30 november 2013 in de agenda. Dan houden we onze jaarlijkse tentoonstelling in ons clublokaal. Ons clublokaal is te vinden als je het pad tegenover de openbare basisschool in gaat. Beneden naar rechts.