StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zaterdag 08-06-2013 waren er drie vluchten, de laatste Vitesse-vlucht, een Dagfond- en de eerste Overnachtfond-vlucht. De Vitesse-vlucht was vanuit Peronne (221 km), net in Frankrijk. J.M. Visser had op deze vlucht wederom een 1e prijs. Jurgen v.d. Boogert had de 7e prijs en 3 van de 4 duiven in de prijzen ( dat is 75%, normaal is 25%). Rowan v. Gurp had een 10e prijs K. Klink, Joh. Kwist en Th. V. Stralen hebben de laatste prijzen onderling verdeeld. Nu de Vitesse-vluchten achter de rug zijn kan de definitieve stand worden opgemaakt en is J.M. Visser Vitessekampioen.

Op de Dagfond vanuit Bourges (533 km) heeft J.M. Visser als enige van onze vereniging meegedaan en zijn eerste duif had een 55e prijs (van de 1271 duiven) in het Samenspel Goeree-Overflakkee.

Op het programma stond de eerste Overnachtfond-vlucht vanuit Agen (882km). Met een harde noordoostenwind (4 bft) werd vrijdagmiddag om 13.20 gelost. De eerste duif van J.C. Wagner arriveerde zaterdag nog net voor de middag om 12.53.36, wat goed was voor een 1e op Stad een 2e in het samenspel Goeree-Overflakkee, een 6e in Rijnmond en een 21e plaats (van 1998 duiven) in Zuid-Holland. Na vier uren waren er zeven duiven op Stad van de zevenentwintig ingekorfde. J.C. Wagner had ook de 2e en 3e prijs, J.M. Visser de 4e en Th. v. Stralen de 5e t/m de 7e prijs.

De carrousel draait nu op volle toeren. Op bijna alle disciplines wordt nu gevlogen. Zaterdag 15 juni 2013 voor de Overnachtfond-spelers St. Vincent (988 km) en Pau (994 km). Voor de Programma-spelers Nanteuil le Haudouin (307 km) en een opleervlucht voor de jonge duiven (deze telt nog niet mee voor kampioenschap) vanuit Essen-Nispen (30 km).

Wil je de uitslagen van de vluchten gedetailleerd volgen, verwijs ik je wederom naar de volgende mogelijkheden, teletekst pagina’s G.O. pagina 211 en 212 of op de computer de site van Samenspel Goeree-Overflakkee.

P.S. Voor uitleg over de diverse disciplines en kampioenschappen zie vorige stukjes van april en mei.