StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Onder het toeziend oog van een grote schare meegereisde supporters heeft Manege Oostmoer bij de regiofinale van de landelijke FNRS Zitcompetitie in Woudenberg weer een resultaat behaald om trots op te zijn : alle kandidaten zijn in de hoogste regionen van hun categorie geëindigd en maar liefst vier van hen mogen door naar de kwartfinales. De amazones hebben er bovendien met z’n twaalven voor gezorgd dat Manege Oostmoer – net als in 2008, 2009, 2010 en 2011 – de concurrerende manegebedrijven uit de regio achter zich heeft gelaten en wéér de beker voor Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio heeft binnengehaald!

Manege Oostmoer heeft ook dit jaar ruiters en amazones de gelegenheid geboden in te schrijven voor de landelijke FNRS Zitcompetitie. Die is een aantal jaren geleden in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! Alle ruiters van 9 jaar en ouder die rijden bij een FNRS-manege, in het bezit zijn van een FNRS-ruiterpaspoort en minstens één keer een F-proef hebben gereden, mogen zich inschrijven. En dat gebeurt bij ruitersportcentra in het hele land – meer dan duizend deelnemers strijden om een plek in de finale, die verreden wordt in het mekka van de paardensport: het Nederlands Hippisch Centrum in Deurne.

De FNRS Zitcompetitie bestaat uit vier categorieën. Uit de eerder dit jaar gehouden voorrondes kwam uit elke categorie een top drie naar voren. De twaalf amazones – toevallig waren het allemaal dames die in de top drie belandden – mochten afgelopen weekend meedoen aan de regiofinales, die voor onze regio werden verreden bij Manege Groenewoude in Woudenberg. En de extra training die in de weken tussen voorrondes en regiofinale door Manege Oostmoer aan de deelnemers werd aangeboden, heeft dus zeker weer zijn vruchten afgeworpen! Een mooie kroon op het werk van de Oostmoer-instructeurs en de begeleiders van de zitcompetitie. Zij gaan nu extra aan de slag met de vier kwartfinalisten, die Manege Oostmoer op 8 september 2013 zullen vertegenwoordigen.

Voor alle uitslagen zie www.fnrs.nl.

Amazones
Manege Oostmoer bewijst zich wéér! In 2008, 2009, 2010 en 2011 werd de Stadse manege al Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio en ook dit jaar werd de felbegeerde prijs binnengesleept! De amazones die daar met z’n allen voor zorgden, zijn v.l.n.r. Tamara Uil, Fleur van Rossum, Amber van Heukelen (kwartfinalist), Marja Verhoeff, Myrthe Bekkers, Aline Kock, Emy de Vos (kwartfinalist), Saskia Möhrke (kwartfinalist), Kim van Pelt, Anne Bo Breur, Demi van de Noort en Marieke Vermeulen (kwartfinalist). (Foto: Yvonne Verhoeff)