StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De kop is er af. Er zijn drie Vitesse vluchten gespeeld in 2013 en terwijl ik dit schrijf zijn de duiven onderweg van Nanteuil, de eerste Midfond vlucht.

De eerst drie vluchten samengevat; er staat op J.M. Visser geen maat. Hij heeft al drie maal een eerste prijs en circa 50% van zijn duiven vliegen prijs (goed is 25%). Rowan v. Gurp pakt ook goed zijn prijzen, op de laatste vlucht na, vliegen ook 40% van zijn duiven prijs. Jurgen v.d. Boogert kwam langzaam op gang, maar de laatste vlucht twee van de vijf duiven (40%) in de prijzen.

De lange afstandspelers (overnachtfond spelers) beginnen wat later op de uitslag t.o.v. de sprinters. Deze duiven hebben een andere bouw en spieren (zoals marathon lopers), dat komt hen op de verre afstand ten goede, hoewel J.C. Wagner toch ook steeds bij de voorste gelederen zat en circa 35% van zijn duiven prijs vlogen. J.D Melaard & Zn. startten uitstekend; circa 50% van de duiven in de prijzen, de tweede vlucht ging minder maar de derde vlucht waren ze weer terug op de uitslag. T. van Stralen pakte ook zijn prijsje mee, evenals Joh. Kwist en K. Klink (de Bommelaars). Klink won al twee maal de ereprijs, een schenking van voer, rollade, fruit of dergelijke. Deze prijs staat altijd op de helft van de te vervliegen prijzen, (b.v. 160 duiven ingekorfd, 25% kunnen daarvan prijs vliegen is 40 prijzen, dan staat op de 20e prijs de ereprijs).

Terugkomend op het eerste stukje van maart 2013 over de klassementen en kampioenschappen, wil ik het volgende aanvullen; er is ook een duifkampioenschap voor de disciplines oude duiven, overnachtfond, jonge duiven en navluchten. De duif die de meeste punten haalt op een onderdeel is duif kampioen van betreffende discipline.

In de vereniging hebben we ook een jonge duiven competitie, hierop kom ik later terug als we daar aan toe zijn.

De genoemde klassementen en kampioenschappen gaan op de zelfde wijze bij het spelen in een groter verband, nl. in het Samenspel Goeree-Overflakkee, Rijnmond en afd. West (Zuid-Holland).

Samenspel Goeree-Overflakkee bestaat uit de volgende verenigingen:

De LuchtbodeHerkingen
De TrekvogelsOuddorp
P.V. De ReisduifSommelsdijk
De CombinatieMiddelharnis
De Rode DuifStad aan ’t Haringvliet
De Blauwe DuifAchthuizen
P.V. StormvogelsOude-Tonge
De ZwaluwOoltgensplaat
P.V. de SnelpostDirksland

Het totale ledenaantal van bovengenoemde verenigingen is circa 190 leden.

Naast de genoemde kampioenschappen heb je in het Samenspel Goeree-Overflakkee ook nog een koppelkoers, een jaarlingen & jonge duiven competitie en een Marathon kampioenschap. S.G.O. en Rijnmond samen organiseren nog een Marathonkampioenschap en een Champions Leaque. Hierop zal ik niet nader ingaan, ik wil het beperken tot de vereniging.

Bovenstaande is een impressie van de vervlogen vluchten. Voor een meer gedetailleerde uitslag verwijs ik wederom, naar de teletekst pagina’s G.O. pagina 211 en 212 of op de computer de site van Samenspel Goeree- Overflakkee.

P.S.
Nanteuil is goed verlopen. J.M. Visser wederom een eerste prijs, Rowan v. Gurp een vijfde, Th. v. Stralen een achtste, J.C. Wagner een negende, J.D. Melaard & Zn. een dertiende, K. Klink een zeventiende. Jammer voor Jurgen v.d. Boogert dat hij geen prijsje mee pakte, volgende keer gaat dat zeker weer lukken.