StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Gymvereniging MH-SD bestaat komend najaar 65 jaar, maar dat is niet het enige jubileum van de club. De Badmintongroep, die elke week twee keer traint in Stad aan 't Haringvliet, viert dit jaar het koperen jubileum.

Elke donderdag- en sinds dit sportseizoen ook op dinsdagavond zijn de 12 dames en heren van de badmintongroepen van 20:30 tot 21:30 uur aan het trainen in de gymzaal in Stad. De training begint steevast met het ophangen van de netten. Connie Bakelaar legt uit: "Als de netten op hun plek hangen en aangespannen zijn beginnen we rustig wat in te slaan om de spieren op te warmen. Daarbij wordt ook zeker de sociale kant niet vergeten! Wanneer iedereen 'warm en soepel' is kan het echte werk beginnen: we dubbelen op de drie beschikbare speelvelden en maken het elkaar dan graag lastig met welgeplaatste services en keiharde returns." En het vraagt regelmatig om snelheid en souplesse om de shuttle nog te kunnen terugslaan.

De leeftijd van de huidige leden varieert van 30+ tot achter in de 50. Iedereen doet wat hij of zij fysiek gezien aankan om soepel en in conditie te blijven. Om iedereen gelijke tegenstanders en dus kansen te bieden wordt er elke 15 minuten van samenstelling gewisseld. Als er een paar even willen uitpuffen kan dat en vervolgen de anderen met enkele 1-op-1 partijtjes. Bakelaar: "Hoewel Badminton voor buitenstaanders een simpele sport kan lijken komen er best nog wat ingewikkelde regels bij kijken, en dus corrigeren we elkaar vriendelijk wanneer er (vaak onbedoeld) een overtreding van de regels wordt gemaakt." Zo nu en dan organiseren de groepen op recreatief niveau een mini-toernooi tegen enkele enthousiaste leden van bevriende verenigingen uit de buurdorpen.

Deze maand bestaat de Badminton groep in Stad exact 12 ½ jaar. Omdat MH-SD als vereniging in oktober 65 jaar bestaat is het een dubbel jubileumjaar. Daar zal dan ook op feestelijke wijze aandacht aan gegeven worden. De badminton leden vieren hun eigen jubileum onderling met een gezellig etentje.

Hoewel de Badmintongroepen het elke week zeer gezellig hebben is er zeker op de dinsdagavond nog behoefte aan nieuwe leden. Wie nieuwsgierig is, kan vrijblijvend twee gratis proeflessen volgen op dinsdag of donderdag van 20.30 tot 21.30 uur in de gymzaal aan de Kolff van Oosterwijkstraat 1 in Stad aan 't Haringvliet. Tijdens de proeflessen kan gebruik worden gemaakt van een leenracket.