StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De eigenaars van Manege Oostmoer, Adrie en Henk Kieviet, mogen ook in 2013 weer terugkijken op een geslaagde Paasspringwedstrijd.

Prijsuitreiking na het Paasspringconcours bij Manege Oostmoer
Prijsuitreiking na het Paasspringconcours bij Manege Oostmoer. Helemaal vooraan twee manegepony’s die met hun berijdsters in de prijzen vielen: links Magic M met amazone Nienke Waaijer en rechts Rody met amazone Dorinda Joppe. (foto: Myra Lugthart)

“Elk jaar op tweede paasdag houden we een springconcours”, zo vertelt Henk. “Mijn broer Adrie ontwerpt en bouwt het parcours en maakt daarbij gebruik van onze mooie reclamehindernissen – hij weet er voor paard en ruiter altijd een uitdagend traject van te maken. Het is heel erg leuk dat onze pensionklanten graag inschrijven voor deze wedstrijd, maar ook dat veel manegeklanten mee willen doen op een van onze manegepony’s of –paarden. We trekken bovendien met deze wedstrijden vele deelnemers van buitenaf aan. Op deze Paasdag verkeerde de bodem van onze manege in uitstekende conditie, werd er een fantastisch parcours geboden èn is mede dankzij onze medewerkers en de vele vrijwilligers ook dit evenement weer vlekkeloos verlopen.”

“We kijken alweer uit naar het volgende springfestijn: de Speel-uw-spel-springwedstrijd op Koninginnedag. Daarbij krijgt elke hindernis een bepaalde waarde en is het aan de springruiter om binnen een bepaalde tijd zoveel mogelijk punten bijeen te springen. Deze wedstrijdvorm biedt weer een heel andere uitdaging aan de deelnemers. En er kan nog ingeschreven worden. Zo’n wedstrijd is altijd leuk om naar te kijken”, zegt Henk. “Publiek is van harte welkom!”

Zie www.manegeoostmoer.nl voor alle uitslagen en voor informatie over de koninginnedagwedstrijd.

Hieronder ziet u actiefoto's van drie Stadse amazones.

Tanya Boogaard op Disney tijdens Paasspringconcours
Tanya Boogaard (Burg. Sterkstraat) op Disney
Lyla van Wilpen op Harmke tijdens Paasspringconcours
Lyla van Wilpen (Oostmoerse Middelweg) op Harmke
Janine Melaard op Fabian tijdens Paasspringconcours
Janine Melaard (Dijkhof) op Fabian