StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

De voorjaarsvakantie is in aantocht en dat betekent dat er bij Manege Oostmoer alweer voorbereidingen worden getroffen voor de vaste vakantie-activiteiten: de Poets- en Zadelcursus en de Ruiterkampdag.

Meisje krabt hoeven paard
Opperste concentratie tijdens het hoeven krabben, één van de onderdelen van de Poets- en Zadelcursus van Manege Oostmoer. Instructrice Michelle Stolk biedt een helpende hand en let erop dat het er allemaal veilig aan toe gaat! (foto: Myra Lugthart)

“Héél erg leuk om te doen!”, zo vertelt Ria Zwanenburg, een van de vaste begeleidsters van de cursusgroepen. “Een paar jaar geleden is de Poets- en Zadelcursus door Manege Oostmoer in elkaar gezet. Het is sindsdien elke keer weer een feest om met al die enthousiaste deelnemertjes aan deze cursus te werken! Om te beginnen moeten zij leren een pony op stal veilig te benaderen. Verder leren zij de pony een halster om te doen, aan de hand mee te nemen en vervolgens op een veilige manier vast te zetten in de poetsgang. We laten de kinderen daarna in kleine groepjes aan een pony werken: borstelen, hoeven krabben, manen en staart verzorgen, alles komt aan bod. Alle taken worden gerouleerd, tot en met hoofdstel en zadel opdoen. We letten er vooral ook op dat de kinderen op een veilige en verantwoorde manier met de pony’s omgaan. Manege Oostmoer is tenslotte een vijfsterren-FNRS-manege, veiligheid staat hoog in het vaandel!”, lacht Ria.

“En dan hebben we in de vakanties ook een Ruiterkampdag”, vervolgt Ria. “Een hele leuke kennismaking met het fenomeen ‘Ruiterkamp’ zoals dat in de zomervakanties zes weken lang bij Manege Oostmoer gehouden wordt. De Ruiterkampdag biedt kinderen die alvast iets van het ruiterkamp willen ‘proeven’ een hele leuke lange dag, compleet met pony’s verzorgen, poetsen, zadelen, twee keer een uur ponyrijden, spel, theorie, maaltijden... Zo’n dag levert altijd een hoop lachende gezichtjes op”, weet Ria. “Ik kijk ernaar uit om er straks weer bij te zijn!”

Meer informatie over de Poets- en Zadelcursus of de Ruiterkampdag? Bel Manege Oostmoer, tel. 611242 of zie www.manegeoostmoer.nl.