StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Stadtenaar Jelmer Hoekstra heeft met Variëta op 24 juni 2012 de 7e editie van de Mazars CHIO Zuid-Holland Cup springen gewonnen. Hoekstra was de laatste deelnemer in de barrage van de finale en nam overduidelijke risico’s tijdens zijn rit. Voor de ruiter uit Middelharnis zijn barragerit startte hadden twee combinaties, Beau Vos (Eibergen) met Quick K en Tim Jellema (Rotterdam) met Wiske, een foutloze barrage gereden. Hoekstra stuurde de Indoctro-afstammeling met een tijd van 37.70 bijna twee volle seconden sneller door het barrage parcours van parcoursbouwer Louis Konickx.

Jelmer Hoekstra op Variëta

“De Mazars CHIO Zuid-Holland Cup is een van onze klassiekers waarmee we de regionale talenten een podium willen geven,” zegt Emile Hendrix. “En van dit podium wordt elk jaar dankbaar gebruik gemaakt!” De CHIO Zuid-Holland Cup springen had in 2012 selectiewedstrijden in Maassluis, Maasdijk en Delft en een halve finale en een finale tijdens het CHIO Rotterdam.

Over het CHIO Rotterdam
Het CHIO Rotterdam presenteert al 63 jaar een gevarieerd hippisch programma met spring- en dressuursport op internationaal niveau. De rubrieken waar de hippische top aan start komt worden afgewisseld met nationale rubrieken en entertainment. Het 64ste CHIO Rotterdam vindt plaats van 20 tot en met 24 juni 2012 op de sfeervolle locatie in het Kralingse Bos in Rotterdam. Rabobank Rotterdam is hoofdsponsor van het CHIO Rotterdam.