StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zo’n vierhonderd maneges in Nederland zijn aangesloten bij de overkoepelende organisatie, Federatie van Nederlandse Ruitersportcentra (FNRS). Voor het gastheerschap van de jaarlijkse, landelijke FNRS Zitcompetitie komt slechts een klein aantal maneges in aanmerking en Manege Oostmoer was daar weer een van. Op 17 juni 2012 troffen deelnemers van vijf andere maneges uit de regio elkaar op het terrein van de Stadse vijfsterrenmanege.

Elly Mulder-Hanse, Samantha Lugthart en Esja Moggré
Samantha Lugthart (Kolff van Oosterwijkstraat) is in Bergschenhoek eerste geworden in haar categorie en gaat Manege Oostmoer vertegenwoordigen bij de kwartfinales in Weesp op 24 juni 2012. V.l.n.r. FNRS-jurylid en begeleidster Elly Mulder-Hanse, kwartfinalist Samantha Lugthart en Manege Oostmoer-instructrice Esja Moggré. (foto: Myra Lugthart)

“Een hele organisatie”, vertelt Henk Kieviet (mede-eigenaar Manege Oostmoer), “maar met ons team, een leger enthousiaste vrijwilligers en niet te vergeten onze rijdieren die zich voorbeeldig hebben gedragen, zijn we er weer in geslaagd om onze gasten een mooie dag te bieden. Eenenvijftig starts hadden we, die verdeeld over drie categorieën deelnamen aan de regiofinale van de Zitcompetitie. Die competitie is een aantal jaren geleden door de gezamenlijke manegebedrijven in het leven geroepen om het belang van een goede zit te benadrukken. Met een goede zit krijg je namelijk de fijnste, ontspannen samenwerking met je paard of pony. Prettig voor de berijder, maar vooral ook voor het rijdier! Overigens kan iedereen die in het bezit is van een FNRS Ruiterpaspoort, zich voor de competitie inschrijven.”

In elke categorie een kwartfinalist
“De regiofinale bij Manege Oostmoer was er een van de dertien regiofinales die over het gehele land werden gehouden”, vervolgt Henk. “Zelf waren we met onze eigen kandidaten vorige week al bij Manege Hillegersberg in Bergschenhoek, waar zij met de afgevaardigden van maar liefst zeven andere maneges de strijd aan mochten binden. We waren daar met een grote groep supporters en met z’n allen hoorden we met trots de uitslagen aan: in elke categorie een kwartfinalist! Het zijn uit de categorie 11 t/m 17 jaar en nog niet in het bezit van het F8-diploma Julia Rommelse uit Middelharnis, uit de categorie 11 t/m 17 jaar en in het bezit van het F8-diploma Demi van de Noort uit Numansdorp en in de categorie 18 jaar of ouder, alle niveaus, Samantha Lugthart uit Stad aan ’t Haringvliet. Aankomend weekend reizen we met hen af naar Manege Bleijenberg in Weesp voor de kwartfinale. Onze amazones treffen daar onder meer de deelnemers die bij Manege Oostmoer gewonnen hebben. Het gaat een spannende strijd worden om een van de tien felbegeerde plaatsen in de halve finale, die straks in september verreden zal worden tijdens Horse Event in Deurne.”

Voor alle uitslagen zie www.fnrs.nl.

Elza van Kempen-Melaard
Elza van Kempen-Melaard (Achterdijk) tijdens de Regiofinale van de FNRS Zitcompetitie bij Manege Hillegersberg in Bergschenhoek. (foto: Myra Lugthart)
Carolien Mijnders
Carolien Mijnders (Vrouwtjesweg) tijdens de Regiofinale van de FNRS Zitcompetitie bij Manege Hillegersberg in Bergschenhoek. (foto: Myra Lugthart)
Louise Broere
Louise Broere (Achterdijk) tijdens de Regiofinale van de FNRS Zitcompetitie bij Manege Hillegersberg in Bergschenhoek. (foto: Myra Lugthart)