StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Ondanks de slechte weersverwachtingen verscheen op zaterdag 17 september 2011 op het Manege Oostmoerterrein een groot deelnemersveld aan de start van alweer de 7e puzzeltocht voor het goede doel.

Deelnemers puzzelrit
Puzzeltocht 2011 ‘The Movie’ – bij hun aanmelding hadden koetsier Marianne Kranendonk (l., Nieuwe Tonge) en groom Marianne Hulspas (Den Bommel) het al aangekondigd: met behulp van de intelligente fjord Robbert voor de kar zouden ze wel even gaan winnen. En inderdaad: in hun categorie won deze aanspanning de eerste prijs, die – geheel in het teken van deze rit – bestond uit een Oscarbeeldje. Op de foto passeren zij de post die bemand werd door ‘Pirates of the Caribbean’ Corina en Marleen Soeteman uit Ooltgensplaat. (foto: Ad van Groeninge)

“Het thema van dit jaar was ‘The Movie’”, vertelt mede-organisator Wil Teunissen. “We hebben een groot aantal vrijwilligers bereid gevonden om verkleed en wel alle posten te bemannen. Het was afzien voor hen hoor, een lange dag wind, kou en regen trotseren! Gelukkig troffen zij op alle vrijwilligerspost-adressen hartelijke gastheren en –vrouwen, die onze ‘filmsterren’ hier en daar zelfs ongevraagd van warm eten en drinken voorzagen. Fantastisch was dat!”

“De deelnemers aan de puzzeltocht – zowel aanspanningen als combinaties te paard of pony – waren zo’n drie, vier uur onderweg. Stukje bij beetje kwamen zij erachter waarheen de tocht voerde: zo’n 20 km over ruiterpaden, polderwegen en door de bebouwde kom van Den Bommel. Onderweg kwamen zij langs de posten met filmfiguren, waar film-gerelateerde vragen beantwoord moesten worden. Niks moeilijks hoor, tenslotte waren we met z’n allen voor de gezelligheid bezig!”, lacht Wil. “En met elkaar – vrijwilligers, bewoners van de vrijwilligerspost-adressen, sponsors van de catering en van de prijzentafel, Manege Oostmoer en alle deelnemers met hun paarden en pony’s – hebben we er toch maar mooi weer voor gezorgd dat Brooke Hospital for Animals €250,- op de bankrekening bijgeschreven kreeg! Overigens, voor wie zich dat afvraagt: vanzelfsprekend zijn er tijdens en na de rit mestploegen van Manege Oostmoer en de puzzeltochtorganisatie druk doende geweest om de gehele route weer mestvrij achter te laten!”