StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Manege Oostmoeramazones Louise Broere (15 jaar, Achterdijk) en Samantha Lugthart (20 jaar, Kolff van Oosterwijkstraat) hebben zaterdag 10 september 2011 de finale bereikt van de van de landelijke FNRS Zitcompetitie!

Halve-finalisten Manege Oostmoer
Demi van de Noort, Louise Broere en Samantha Lugthart (v.l.n.r.) vertegenwoordigden Manege Oostmoer tijdens de finaledag van FNRS Zitcompetitie 2011. Demi werd 8e in de halve finale. Louise en Samantha reden ook nog de finale en werden beiden – elk in de eigen categorie – derde van Nederland! (foto: Myra Lugthart)

Louise en Samantha werden ieder in hun eigen categorie tweede in de halve finale en wisten zich daarmee ruim geplaatst voor de finale! Groot gejuich bij alle begeleiders en supporters die meegereisd waren naar Horse Event in Deurne. Manege Oostmoer had voor het vierde jaar op rij kandidaten in de halve finale, maar het was voor het eerst dat de Stadse manege in de finale vertegenwoordigd zou zijn! En dan nu meteen met maar liefst twee deelnemers!

Derde van Nederland
De finale werd aansluitend verreden en leverde voor zowel Louise als Samantha een podiumplaats op: allebei derde van Nederland in hun eigen categorie! De dames hebben daarmee meer dan duizend manegeruiters uit het hele land achter zich gelaten – een prestatie om best wel een beetje trots op te zijn!

De derde halve finalist van Manege Oostmoer, de 11-jarige Demi van de Noort uit Numansdorp, werd 8e in haar categorie. Niet genoeg voor plaatsing in de finale, maar toch een hele goede prestatie van de jonge amazone, die als halve finalist toch maar mooi bij de top 12 van Nederland hoort!

Alledrie de amazones hebben natuurlijk helemaal zelf moeten presteren op het ‘moment suprême’, maar ze hebben instructrice Esja Moggré, begeleidster Elly Mulder-Hanse en Manege Oostmoer na afloop uitgebreid bedankt voor alle tijd en aandacht die er aan de zitcompetitiedeelnemers is besteed. Samantha, Louise en Demi weten het zeker: “zonder al die extra aandacht waren we niet zover gekomen!”.

Louise Broere krijgt prijs    Samantha Lugthart krijgt prijs
Manege Oostmoeramazones Louise Broere en Samantha Lugthart allebei finalist bij de FNRS Zitcompetitie 2011 en allebei derde van Nederland geworden! Hun prijs ontvingen zij uit handen van Imke Schellekens-Bartels.