StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Zaterdag 10 september 2011 vindt in Deurne tijdens Horse Event de halve finale plaats van de landelijke FNRS Zitcompetitie. Manege Oostmoer zal daar weer met maar liefst drie kandidaten vertegenwoordigd zijn!

Amazones
V.l.n.r. Samantha Lugthart op Ivan, Demi van de Noort op Isabella en Louise Broere op Ebony. De amazones vertegenwoordigen Manege Oostmoer tijdens de halve finale van de FNRS Zitcompetitie die zaterdag 10 september 2011 in Deurne gehouden zal worden. Hun halve finaleplaats betekent dat Manege Oostmoer reeds driemaal geplaatst is bij de top 12 van Nederland! (Foto: Myra Lugthart)

“Zoals al eerder op deze website gemeld, is Manege Oostmoer in de FNRS Zitcompetitie voor het vierde jaar op rij Bestzittend Ruitersportcentrum van de Regio geworden”, vertelt Elly Mulder-Hanse, samen met instructrice Esja Moggré begeleider van de FNRS-zitcompetitiekandidaten. “Niet verwonderlijk dat we dan ook weer voor het vierde jaar op rij met onze kandidaten vertegenwoordigd zijn in Deurne! Bij de zitcompetitie word je onder meer beoordeeld op je onafhankelijke zit, je houding, balans, been- en handhouding en het ontspannen meegaan met de beweging van je rijdier. Hoe beter je zit, hoe minder het paard of de pony gestoord wordt in zijn beweging. We vinden het bij Manege Oostmoer erg belangrijk om alle ruiters van jongsafaan een goede zit aan te leren. Prettig voor de ruiter, maar vooral ook voor paard en pony!”

“Eerder dit jaar werden de voorrondes gehouden, en iedereen die daar doorheen kwam, is bij Manege Oostmoer extra begeleid. Esja en ik kregen alle ruimte om met de deelnemers aan de slag te gaan”, zegt Elly. “Met de kandidaten, ons begeleidingsteam en een grote schare supporters hebben we de regiofinale in Tilburg en de kwartfinale in Almere beleefd, en nu kijken we enorm uit naar die spannende halve finale (en wie weet de finale!), straks tijdens Horse Event in Deurne, waar we met een bus vol supporters naartoe gaan! Demi van de Noort (11 jaar, uit Numansdorp), Louise Broere (15 jaar, Stad aan ’t Haringvliet) en Samantha Lugthart (20 jaar, Stad aan ’t Haringvliet) gaan hun uiterste best doen om de Manege Oostmoervlag hoog te houden!”

“En als manegeruiters die een FNRS-ruiterpaspoort hebben, dit nu lezen en denken ‘volgend jaar wil ik ook meedoen!’, dan kunnen ze voor meer informatie terecht bij Manege Oostmoer.”