StadsWeb

Stad meer dan droag brôôd

Content

StadsWeb

Ruiters en koetsiers kunnen op zaterdag 17 september 2011 weer met hun eigen paard of pony gaan genieten van het Flakkeese landschap: zij worden van harte uitgenodigd om deel te nemen aan een puzzelrit voor het goede doel!

Deelnemers tijdens puzzelrit
Manege Oostmoer organiseert op zaterdag 17 september a.s. een puzzelrit (met open inschrijving) voor het goede doel: Brooke Hospital for Animals. Thema van de puzzelrit is dit jaar “The Movie”. Op de foto op de rug gezien de winnaars van 2010, Elly Mulder-Hanse (l.) op Tornado en Jacoline Broere op Moos, tijdens de puzzelrit met thema “Ontdek de ruiter- en menpaden tijdens een reis om de wereld in ‘80’ vragen”. Zij passeren op het ruiterpad in De Vliegers de ‘grens’ van Mexico – ‘douaniers’ zijn Rens en Giel Kraaijeveld. (Foto: Myra Lugthart)

“We starten en finishen bij de Stadse FNRS-vijfsterrenmanege, Manege Oostmoer. Het thema is dit jaar ‘The Movie’. En waarheen de rit de deelnemers zal voeren? Dat is nog een verrassing! Was vorig jaar de route van de rit al zo goed als bekend – we reden immers de toen pasgeopende ruiterroute – nu moet het traject als vanouds weer al puzzelend gevonden worden”, zo vertelt Wil Teunissen, mede-organisator van de puzzelrit. “Wel kunnen we alvast verklappen dat de rit ongeveer 20 km lang is en dat ruiters erop moeten rekenen dat ze ongeveer drie uur onderweg zijn. Aanspanningen zullen iets sneller terug zijn op het manegeterrein. We hebben voor onderweg weer vragen en spelelementen bedacht; hopelijk zullen de deelnemers er plezier aan beleven! Wat de puzzelrit altijd extra leuk maakt, is dat we met z’n allen – samen met al onze gezonde pony’s en paarden – spelenderwijs geld ophalen voor werkpaarden en –ezels die wel wat hulp kunnen gebruiken; de opbrengst van onze puzzelrit gaat weer naar Brooke Hospital for Animals!”.

Geïnteresseerd in deelname? Stuur uiterlijk 10 september 2011 een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..